Directorul API Turda a cheltuit bani fără aprobarea CL. Bogdan Urusuleanu sfidător în fața aleșilor Turzii

Directorul API Turda a cheltuit bani fără aprobarea CL. Bogdan Urusuleanu sfidător în fața aleșilor Turzii by octombrie 31, 2019 0 comments

Circa 100.000 de lei au fost cheltuiți de către Administrarea Patrimoniului Imobiliar srl, compania publică condusă de Bogdan Ursuleanu fără a exista vreo aprobare a Consiliului Local, a arătat astăzi Marius Riter, consilier al Partidului Național Liberal.

Potrivit art. 14 din Legea finanețelor publice locale,este interzisă efectuarea de plăți din veniturile încasate și nicio cheltuială din fonduri publice locale nu poate fi angajată, ordonanţată şi plătită dacă nu este aprobată, potrivit legii, şi dacă nu are prevederi bugetare şi surse de finanţare .Potrivit legii administrației publice locale, aprobarea cheltuielilor bugetare se face de către Consiliul Local. API srl nu a venit în Consiliul Local pentru a solicita aprobarea cheltuirii a 100.000 de lei.
Banii au fost cheltuiți cu semnalizările rutiere de pe str.Constructorilor/pista de biciclete. Bogdan Ursuleanu nu a explicat consilierilor opoziției de ce a cheltuit în avans pentru modernizarea străzii Constructorilor, a comentat doar ”Știți foarte bine unde-au mers banii”.

Situația a fost sesizată în Consiliul Local de către consilierul Marius Riter (PNL). Consilierul local i-a citit lui Ursuleanu prevederile legale și a anunțat că va formula o plângere penală. Ulterior interpelării , Ursuleanu s-a aseșzat pe scaun într-o poziție sfidătoare. Prevederile legale spun că investițiile trebuie aprobate de către Consiliul Local și doar după aceea banii pot fi cheltuiți de autoritățile executive.

Liberalii s-au sesizat că API a cheltuit deja banii după ce au observat că sumele deși erau rectificate pozitiv erau imediat luați înapoi prin rectificarea de buget.

Lucrările de pe strada Constructorilor au fost criticate și de consilierul local Doru Anca. Acesta a cerut contractul și recepția lucrărilor. Consilieri locali suspecteazspun că lucrările de pe strada Constructorilor s-au făcut fără proiect tehnic și fără a avea avizele legale. Unde sunt recepțiile și unde e contractul se întreba președintele PRM Doru Anca acum o săptămână. Nu știm dacă Doru Anca a aflat răspunsul însă acum acesta tace.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.