Dilemele deputaților clujeni. Steluța Cătăniciu ar vrea să știe ce fac miniștrii tehnocrați

by august 23, 2016 0 comments

Steluța Cătăniciu, deputat ALDE de Cluj a criticat-o într-un comunicat de presă, din 18 august, pe Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic. Politicianul clujean și-a exprimat în comunicatul de presă și o dilemă majoră: ce a făcut ministrul în guvern. Aceasta nu e prima nedumerire a deputatului clujean cu privire la activitatea minștrilor tehnocrați.

În mai 2016, Cătăniciu i-a adresat o întrebare ministrului Justiției, Raluca Prună.  ”Ce rol credeţi ca trebuie să îndeplinească ministerul în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi cum înţelegeţi să vă exercitaţi acest rol?”, a bătut câmpii, pe atunci, Steluța Cătăniciu aruncând o întrebare generală.

Deputatul clujean a luat atitudine împotriva Violetei Alexandru, în condițiile în care ministrul i-a criticat șeful de partid, pe Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Violeta Alexandru susținea într-o postare pe facebook că Tariceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcții nu este statul la coadă, afirmație pe care președintele Senatului a facut-o pentru a justifica de ce nu a stat la coadă, cu multi alți oameni, pentru preschimbarea permisului de conducere.

Pentru mine nu este deloc așa cum spune. În țara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcție”, a scris ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic.

De la Cluj, deputata ALDE, Steluța Cătăniciu vede reacția de pe Facebook a ministrului drept o acțiune politică menită să atragă capital electoral. “Ultimele săptămâni au scos la iveală un lucru pe care cu toții l-am putut observa – tehnocrații încep o campanie de radicalizare a românilor împotriva tuturor celor care îi critică sau care scot în evidență incompetența și eșecul lor. Motivele pot fi lesne de înțeles dacă urmărim evoluția discursului și a acțiunilor miniștrilor tehnocrați. Ele sunt strâns legate de apropierea campaniei electorale și de deschiderea PNL și a altor partide către acești miniștri în lipsă de cadre cu care să se prezinte la parlamentare”, scrie deputatul ALDE.

Steluța Cătăniciu constată însă, imediat, că nu știe exact ce a făcut până acum Violeta Alexandru în Guvernul României. ” Doamna ministru, a cărei activitate mărturisesc că nu o cunosc, iar în situația mea garantez că sunt mulți români, în loc să se preocupe de problemele reale ale Românilor, de problemele sociale care necesită să fie abordate de acest ministru, preferă să își arate veleitățile de om politic”, mai continuă politicianul clujean.

Dacă chiar ar fi vrut, Steluța Cătăniciu ar fi putut totuși afla ce a făcut Violeta Alexandru în Guvern, în condițiile în care poate adresa întrebări și interpelări unui membru al Guvernului ori chiar primului-ministru.

Dealtfel, liberal-democrata a avut o nelămurire similară în mai 2016, când i-a adresat o întrebare ministrului Justiției. ”Ce rol credeţi ca trebuie să îndeplinească ministerul în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi cum înţelegeţi să vă exercitaţi acest rol?”, a bătut câmpii Steluța Cătăniciu, cu o întrebare generică. 

Ministrul Justiției i-a răspuns parlamentarului cu un copy-paste pe trei pagini. Ca  Steluța-Gustica Cătăniciu să fie lămurită pe deplin, răspunsul ministerial a cuprins o reproducere integrală a articolului 53 din Legea 90/2001 privind funcționarea Guvernului României.

Suplimentar, Steluța Cătăniciu a întrebat-o pe Raluca Prună și ce a determinat-o să accepte funcția de ministru.  

Gravitatea momentului”, i-a răspuns ministrul, după care i-a citat deputatului din Constiuția României, mai precis art. 101 cu jurământul pe care miniștrii îl depun la investitură.

Dumirită, deputata Steluța Cătăniciu nu a cerut lămuriri suplimentare.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.