Dezvăluiri despre cosmeticele de la Salină : ”Le țineau printre țevile de apă”. DSP a dispus scoaterea de la vânzare

Dezvăluiri despre cosmeticele de la Salină : ”Le țineau printre țevile de apă”. DSP a dispus scoaterea de la vânzare by iulie 19, 2019 0 comments

Direcția de Sănătate Publică Cluj a confirmat astăzi că Salina Turda a vândut produse cosmetice neconforme ca etichetare cu normele naționale și ale Uniunii Europene.

Inspectorii sanitari au mai confirmat abateri ale produselor ”Sallis” de la normele de depozitare și de certificare a produselor cosmetice. În ciuda sancțiunilor, Salina Turda care a comercializat produsele neconforme nu are  nicio reacție publică.

InfoAries.ro a relatat în urmă cu o lună despre o rețea de firme ce funcționează într-un sistem suveică prin care produsele cosmetice ajungeau în magazinul Salinei. Produsele cosmetice erau etichetate sub marca înregistrată Sallis, a unei firme ce era deținută de directoarea Simona Baciu și Ioana Andreea Popa, prietena consilierului local Adrian Moldovan. Produsele erau vândute Salinei de o a doua firmă, Statim în care era asociată doar Ioana Adreea Popa. Deși nu a avut legătură directă cu vânzarea de cosmetice, fosta directoare Simona Baciu nu a putut explica în ce condiții marca Sallis, pe care o deține în co-proprietate a ajuns pe eticheta produselor din Salină. Pe eticheta produselor era preciat că acestea erau fabricate de www.salliscosmetics.com, un site care nu există. 

InfoAries.ro a adresat cereri scrise atât Salinei Turda cât și Direcției de Sănătate Publică pentru a elucida cum se vând produsele cosmetice la Salina Turda.

Inspectorii DSP Cluj au verificat toate produsele cosmetice comercializate in magazinul de suveniruri din Salina Turda și au identificat neconformitati privind etichetarea, a anunțat astăzi dr Mihai Moisescu Goia, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Cluj. Inspectorii DSP au confirmat ceea ce precizam acum o lună, faptul că produsele nu respectă normele UE de etichetare a produselor cosmetice. Nu putea fi indentificat producătorul și persoana responsabilă în cazul unor accidente. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că a verificat și operatorii economici din judetul Cluj care pun pe piață aceste produse, constatandu-se neconformități privind condițiile de depozitare, sau în relație cu dosarele cuprizând informații despre produse, a mai precizat șeful DSP Cluj.

”S-au aplicat sancțiuni contravenționale principale conform HG nr.14 712015 și complementare prin interzicerea de la vânzare a produselor cosmetice neconforme; s-au impus măsuri de remediere a tuturor neconformităților identificate, care au fostîndeplinite”, a mai menționat directorul DSP. Inspectorii nu au verificat caracteristicile fizico-chimice și bacteriologice pentru produsele cosmetice, laboratorul DSP Cluj nefiind acreditat în acest sens.

Potrivit DSP persoana juridica responsabilă care deține dosarele de produse cosmetice sub marca  “Sallis”este Statim Impex SRL cu punctul de lucru în comuna Moldovenesti, nr. 465. Operatorul economic menționat pune pe piață în Romania produse cosmetice fabricate în Polonia.  DSP Cluj a anunțat va efectua verificari în continuare, în măsura posibilităților organizatorice.

Surse din Salina Turda: ”Cosmeticele depozitate printre țevi de apă și centralele termice. Au marfă de sute de mii de lei”

Potrivit unor surse din Salina Turda, primarul Cristian Matei nu a fost străin de scandalul cosmeticelor de la Salină. Fosta conducere a achiziționat marfă de sute de mii de lei pe care a depozitat-o la demisolul centrului SPA al hotelului Potaissa. ”Cineva de la Salină i-a spus primarului vezi că directoarea a adus marfă de sute de mii de lei și o ține la bazin, printre țevi”, povestește sursa InfoAries.ro. Fosta conducere ar fi achiziționat nu doar cosmetice dar și globuri. ”Au cumpărat câteva mii de globuri înainte de Crăciun cu vreo 2-3 zile. Cred că sunt încă acolo. La Salină a vândut marfă și fostul director tehnic al Primăriei Turda, Emil Dardai”, spune sursa InfoAries.ro. Emil Dardai a confirmat pentru InfoAries.ro că a vândut produse cu sare la Salina Turda dar nu în asociere cu marca Sallis. ”Erau produse de la Ocna Dej, nu aveam nicio treabă nici cu fosta directoare, nici cu cosmeticele eu am vorbit doar cu cei de la achiziții”, a precizat Emil Dardai.

In depozitul de la demisolul centrului SPA, al Salinei Turda au ajust produsele cosmetice, produsele artizanale, inclusiv globurile. ”Dacă mă întrebați pe mine a fost marfă de sute de mii de lei acolo. Acum nu știu cum să scape de ea”, mai spune sursa InfoAries.ro

InfoAries.ro a adresat Salinei Turda o cerere pentru a clarifica aspectele referitoare la vânzarea produselor cosmetice, cerere ce a rămas fără răspuns.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<