Dezbinare în PSD. Primarul Turzii a semnat înțelegeri cu fundațiile finanțate de Soroș

Dezbinare în PSD. Primarul Turzii a semnat înțelegeri cu fundațiile finanțate de Soroș by iunie 12, 2018 0 comments

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei a precizat pe rețelele de Facebook că atmosfera ostilă cu care a fost întâmpinată pe Arena Națională se datorează ONG-urilor dubioase și structurilor sorosiște.

Dacă în Capitală lucrurile par destul de clare și liderii PSD luptă cu ong-urile lui Soroș, în provincie lucrurile stau chiar pe dos.

Primarul Turzii n-are nicio problemă să deruleze proiecte cu ”structurile soroșiste” din zonă. 

În 3 mai 2018, Primarul Municipiului Turda, Cristian Matei a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „CEPS Turda – calitate, educație și prietenie în școlile din Turda”, proiect în valoare de 6.226.140,18 lei (1,4 milioane Euro), finanțat din Programul Operațional Capital Uma.

Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, va implementa acest proiect împreună cu următorii parteneri asociați: Școala „Andrei Șaguna” Turda, Școala „Avram Iancu” Turda, Școala „Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Școala „Teodor Murășanu” Turda și Grădinița „Dr. Ioan Rațiu” Turda.

Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi este o organizatie neguvernamentala, independenta si non-profit, fondata în anul 1999 de către Fundatia pentru o Societate Deschisa. Aceasta la rândul ei a fost înființată la rândul ei, în 1990, cu fonduri ale miliardarului George Soros.

Numele fundației s-a schimbat în cei 26 de ani, de la Asociația Fundația Soros pentru o Societate Deschisă la Fundația Soros și, în final a Fundația pentru o Societate Deschisă.

Cu titlu evident de glumă putem spune că primarul Cristian Matei sabotează PSD-ul.

În timp ce liderii de la București luptă cu ”structurile sorosiște”, primarul Turzii colaborează cu ele într-un proiect prin care ”oamenii lui Soros” au acces direct în școli.

Între timp, PSD Turda a și trimis protestari la București ca să strige împotriva sorosiștilor și împotriva statului paralel.

Tonul ironic al acestui text are menirea să sublinieze o situație ridicolă, aceea a discrepanțelor în discursul și acțiunile liderilor PSD.

Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi este o organizație non-guvernamentală respectabilă care pe parcursul a aproape 2 decenii a derulat peste 50 de proiecte majore de ameliorare a condițiilor sociale din comunitățile de romi.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.