Deșeurile de la stadion au fost depozitate cu avizul Primăriei. Municipalitatea e somată să găsească soluții tehnice

Deșeurile de la stadion au fost depozitate cu avizul Primăriei. Municipalitatea e somată să găsească soluții tehnice

by iulie 9, 2015 0 comments

Deșeurile amplasate în laterala Stadionului Municipal au fost depozitate cu acordul Primăriei Turda, se precizează într-o adresă a Direcției de Sănătate Publică Cluj.
InfoAries a sesizat atât DSP-ul cât și Comisariatul Județean de Mediu cu privire la depozitarea deșeurilor din incinta stadionului.
Serviciul de Control în Sănătate Publică a efectuat un control în 7 iulie iar în urma verificărilor spun că autoritățile locale au depozitate în zonă doar deșeuri vegetale. “S-a constatat că în incinta stadionului, în spatele tribunelor, în dreapta s-au depozitat doar deșeuri vegetale uscate rezultate din activitatea de întreținere a spațiilor verzi”, se precizează în adresa DSP Cluj. Potrivit celor de la DSp, operatorul de salubritate Prival Ecologic a depozitat deșeurile în baza unui aviz al Primăriei Turda care a fost eliberat încă din 15 ianuarie 2014. Inspectorii sanitari mai spun că zona e monitorizată de Poliția Locală Turda pentru a fi evitată depozitarea deșeurilor menajere.
Dacă în prima parte a răspunsului de la DSP se menționează că au fost depozitate doar deșeuri vegetale, în a doua parte, inspectorii sanitari spun că i s-a impus Primăriei Turda ca până 20 iulie să prezinte soluții tehnice pentru neutralizarea deșeurilor menajere și stradale.
” În conformitate cu ordinul MS 119/2014, pentru aprobarea Normelor de iginenă și sănătate publică, privind mediul de viață al populației-art. 5,36, 37 s-a impus Primăriei Turda ca până la data de 20.07.2015 să identifice și să comunice Direcției de Sănătăate Publică Cluj soluții tehnice pentru colectarea, îndepărtarea și neutralizarea deșeurilor menajare și stradale, având în vedere și proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Cluj”, se mai arată în comunicatul DSP.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.