Deputatul Mircea Irimie audiat de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție

Deputatul Mircea Irimie audiat de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție

by mai 6, 2015 0 comments

Mircea Irimie a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) timp de circa o oră și jumătate  în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte Traian Băsescu de şantaj.

Deputatul turdean, contactat telefonic, a precizat că audierea sa a avut loc în contextul în care a făcut parte din “Comisia Nana”. Întrebat dacă acele afirmaţii ale lui Traian Băsescu pot fi considerate, în opinia sa, o declaraţie politică sau o presupusă ameninţare, Irimie a spus că, în opinia sa a fost vorba de o declarație cu scopul de a intimida comisia. “Noi, membrii comisiei am perceput acele declarații ca fiind făcute cu scopul de a intimida”, a declarat Mircea Irimie.
Ieri, PICCJ i-a audiat pe deputații Eugen Nicolicea și Costel Alexe, și pe senatorul Mircea Dobra.

În acest dosar au dat declaraţii, la sfârşitul lunii martie, şi senatorii Şerban Nicolae şi Mihai Fifor.
Parchetul instanţei supreme a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu.
Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.

Cercetările în acest dosar fuseseră suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.
Parchetul instanţei supreme anunţa, în 18 aprilie 2014, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele are imunitate.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.