Deputatul Cornel Itu, susținător al propunerii de relaxare a pedepselor pentru mită

Deputatul Cornel Itu, susținător al propunerii de relaxare a pedepselor pentru mită by decembrie 26, 2017 0 comments

foto de la stâga la dreapta: Cornel Itu, Horia Nasra și Cristina Burciu, deputați de Cluj

Peste 40 de deputați PSD au înregistrat în 20 decembrie o propunere legislativă prin care vor o relaxare a pedepselor pentru mită și trafic de influență.

Proiectul prevede că închisoarea de până la 3 ani se execută la domiciliu, luarea și darea de mită pentru altul nu mai sunt infracțiuni iar bunurile obținute pe această cale nu mai pot fi conficate.

Proiectul mai prevede că abuzul în serviciu cu prejudiciu sub 200.000 de euro nu mai este infracțiune.

Printre susținători se află deputatul PSD de Cluj, Cornel Itu. Deputata Cristina Burciu și Horia Nasra nu au semnat proiectul legislativ.

Cei 39 de deputați și senatori PSD și ALDE au înregistrat propunerea legislativă în 20 decembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputaților. În aceeași zi, proiectul a fost înaintat spre Senat.

Proiectul include șase prevederi controversate. Pedeapsa cu inchisoarea pana la 3 ani se executa la domiciliu, luarea și darea de mita pentru altul nu mai este infractiune. Traficul de influenta pentru altul nu mai este infractiune iar banii ori alte bunuri primite nu mai pot fi confiscate. Deasemnea, proiectul de lege mai prevede faptul că nu este infracțiune nici cumpararea de influenta pentru altul.
Prevederea cea mai controversată este însă cea referitoare la abuzul în serviciu. Cu un prejudiciu sub 200.000 de euro, abuzul în serviciu nu mai este considerat infracțiune.

null

null

>Printre prevederi se mai numără și cea potrivit căreia nu mai constituie o probă denunțul făcut la peste 6 luni din momentul în care o persoană are la cunoștință despre săvârșirea infracțiunii.

Proiectul are și o propunere prin care procurorii sunt obligați să înregistreze ancheta penală, la sediul instituției.

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.