Demonstrație de gătit cu tema reducerii risipei alimentare

Demonstrație de gătit cu tema reducerii risipei alimentare by octombrie 21, 2016 0 comments

JCI Cluj, în colaborare cu Repair Cafe Cluj și Cimbru organizează sâmbătă, la Cluj, Cina comunitară Food Waste Combat, o demonstrație de gătit sustenabil care își propune să atragă atenția asupra problemei risipei alimentare. Cina comunitară stă sub umbrela Food Waste Combat, derulat de JCI Cluj, în cadrul acțiunilor din „Săptămâna Internațională Repair Cafe”. Evenimentul vine în contextul în care plenul Camerei Deputaților a adoptat propunerea legislativă privind reducerea risipei alimentare.

Clujenii sunt invitați să afle cum pot să reducă ei înșiși risipa alimentară în bucătăriile proprii, dar și ce soluții există pentru această problemă care afectează tot mai multe țări din lume, inclusiv România. Totul prin intermediul unei cine la care ingredientele vor fi fructe și legume salvate de la risipă.

Membrii echipei Food Waste Combat by JCI Cluj vor pregăti Cina Comunitară împreună cu bucătari profesioniști – Nicu Crăciun, chef la Adi Steakhouse și Ioana Crișan, patiser La Bonbonniere, ambii fondatori Cimbru – ajutați de câțiva bucătari amatori. Fructele și legumele folosite vor fi “colectate” din piețe. Mai exact, membrii proiectului vor folosi fructe și legume inestetice sau care nu mai au șansa de a fi vândute în piețe, dar care sunt comestibile și perfect sănătoase.

„Inițiativa noastră își propune să le arate clujenilor că fructele și legumele inestetice sunt la fel de gustoase precum cele care nu au niciun cusur din punct de vedere vizual. Vom merge în piețe și îi vom ruga pe comercianți să ne doneze acele fructe și legume care, din cauza aspectului, nu se vând și care ar ajunge la gunoi din cauza asta. Din ele vom prepara o cină delicioasă și sănătoasă pentru noi și pentru cei care s-au înscris la Cina comunitară”, spun reprezentanții JCI Cluj, inițiatorii proiectului.

Masa pentru participanți este oferită în dar, la Fabrica de Pensule. Seara se va încheia cu o reprezentație muzicală oferită de Cercul Întreg.

Legea risipei alimentare, adoptată marți de Camera Deputaților ca for decizional, prevede vânzarea la preț redus sau donarea unor produse aflate la limita datei de expirare pentru consum și impune sancțiuni de până la 10.000 de lei pentru agenții economici care încalcă prevederile.

JCI Cluj este o organizație neguvernamentală formată din tineri antreprenori și specialiști în diverse domenii – medicină, educație, marketing, IT, inginerie – care își doresc să producă o schimbare pozitivă în jurul lor. Organizația se implică în proiecte de antreprenoriat și sociale printre care Food Waste Combat, SALT (Susținem Antreprenori și Lideri Tineri), Ride2Work, Serile JCI, Innovate Networking.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.