Demisia directorului Salinei: i s-a cerut să plătească 85.000 de euro. ”Parcă se abonau la NASA”

Demisia directorului Salinei: i s-a cerut să plătească 85.000 de euro. ”Parcă se abonau la NASA” by octombrie 15, 2019 0 comments

Demisia directorului Salinei, Marius Mihai Muresan la nici 3 luni de la numire aruncă o lumină proastă asupra administrației publice locale de la Turda. Potrivit primarului Cristian Matei, citat de Refleqt Media, demisia ar fi avut motivații personale.

Update:

Directorul demisionar al Salinei Turda, Marius Mihai Muresan a dezmințit ulterior publicării articolului informațiile potrivit cărora demisa sa ar avea legătură cu achitarea a două facturi cu probleme. Murseșan spune că informațiile publicate de InfoAries.ro sunt false. la final, poziția integrală a directorului Salinei. 

Surse din Salina Turda vorbesc însă de refuzul directorului general de a semna două facturi cu probleme. Lui Mureșan i s-ar fi cerut să semneze o factură de penaltăți de 100.000 de lei pentru lucrările la intrarea veche. Penalitățile de întârziere ar fi fost calculate pentru că lucrările de modernizare nu au fost finalizate la timp. Mureșan a refuzat să semneze factura deoarece a preluat șefia Salinei ulterior perioade de execuție a lucrărilor și nu existau dovezi clare că Salina ar fi exercitat anterior toate modalitățile de control ori somare a constructorului.

Adevărata bombă a fost însă o factură pentru servicii întreținere prin care ar fi urmat să se plătească peste 80.000 de euro pentru mentenanța camerelor video și a barierelor de control. ”La această sumă aveai impresia că vor să supravegheze Salina direct prin satelit și cu drone din stratosferă. Parcă era abonamet la NASA. Era mentenanță, nici macar montare de echipamente noi”, spune o sursă internă din Salina Turda.

Informațiile și sumele nu au fost confirmate oficial. Conducerea interimară a Salinei Turda a fost preluată de directorul economic Monica Dorina Codreanu.

Demisia directorului Mihai Mureșan survine după un alt scandal izbuncnit imediat după numirea sa. Directorul Mureșan a primit indicații să concedieze angajați ”indezirabili”, apropiați de fostele administrații locale. Surse din Consiliul de Administrație vorbeau chiar de o listă transmisă noului director. Tensiunea mocnită de la Salină a avut o scânteie acum o săptămână când anagajați ai Salinei au reclamat situația la ITM. Inspectorii de muncă au cerut conducerii Salinei să prezinte acte privind schimbarea pe posturi a unor anagajați

 Adversarii politici ai actualei administrații spun că situația Salinei Turda,eventualele abuzuri asupra angajaților  dar și cheltuielile cu serviciile vor fi monitorizate.  ”Dacă e adevărat și cineva va aproba plata a 85.000 de euro pentru servicii de mentenanță, va plăti,  inclusiv penal. Aici nu mai vorbim de oportunitate ci de jaf”, au precizat pentru InfoAries.ro, surse politice locale.

Informațiile privitoare la demisie sunt false, explică Marius Mureșan

Informațiile sunt complet false. Nu e nicio factură de 85.000 de euro, nicio factură de mentenanță. Demisia mea e strict din motive persoanale.Nu știu de unde ați scos cifrele alea”, a precizat Mureșan. Acesta a explicat că în cazul facturii de penalizări pentru lucrările de construcție la intrarea veche, aceasta a fost emisă în luna februarie și a fost semnată în timpul directoarei Simona Baciu. ”Nici măcar suma nu este corectă. E mai mare de 100.000 de lei, e de circa 172.000” ,explică Marius Mureșan.

Directorul demisonar a mai precizat că în cazul contractului de mentenanță de fapt a solicitat o prelungire a garanției barierelor montate pentru a proteja societatea și i s-a comunicat că extinderea garanției se poate face printr-un contract suplimentar. ”Nu știu de unde ați scos 85.000 de euro, nici nu am primit oferta cu suma”.

Directorul Marius Mureșan a mai precizat că informațiile referitoare la concedierea unor angajați în urma unor presiuni politice e deasemenea falsă. ”N-am primit nicio listă de la nimeni. Controlul ITM la care faceți referire e în urma unor controale periodice,  nicidecum ca urmare a unor sesizări. Am procesul verbal care atestă asta”, a adăugat Mureșan.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.