Decizie necinstită privind decontarea abonamentelor gratuite. Sistemul de ticketing e funcțional din februarie

Decizie necinstită privind decontarea abonamentelor gratuite. Sistemul de ticketing e funcțional din februarie by mai 15, 2020 0 comments

Decontarea integrală a abonamentelor gratuite pentru pensionari, decisă de Consiliul Local Turda la inițiativa primarului Cristian Matei este incorectă în condițiile în care sistemul de ticketing, care permite urmărirea numărului de călători zilnic este funcțional din luna februarie.

În decembrie 2019, directorul TUP, Alin Popescu citat de Turdanews.net preciza ”Din ianuarie va funcționa și sistemul de E-Ticketing care va ușura cu mult acest proces (folosirea biletelor și abonamentelor -nr)”

Consiliul Local Turda, la inițiativa primarului Cristian Matei a aprobat decontarea gratuităților la valoarea contabilă a abonamentelor emise și nu în baza sistemului de e-ticketing care validează fiecare călătorie. Sistemul de e-ticketing de la Turda este operațional din luna februarie (cu o ușoară întârziere față de estimarea directorului TUP)  iar acest lucru este cunoscut și de angajații TUP dar și de conducerea Primăriei Turda. Conducerea companiei publice de transport știe exact care e numărul zilnic și lunar de călători.

Proiectul sistemului de e-ticketing a fost realizat de către S.C. Autoutil Rom S.R.L, firmă care trebuia să asigure și stații de încarcare rapidă a autobuzelor. Contractul semnat cu Autoutil Rom este de 1, 94 milioane lei.

De ce nu e folosit sistemul de e-ticketing cumpărat pe fonduri europene?

În ciuda faptului că au o evidență clară a numărului de călători, societatea Transport Urban Public nu a atașat și această informație la documentația prin care cere decontarea gratuităților pentru lunile martie, aprilie și mai.Deasemenea, primarul municipiului Turda, Cristian Matei care știa despre faptul că sistemul de e-ticketing e funcțional nu a înștiințat Consiliul Local despre acest fapt.

Autoritățile executive au transmis înspre Consiliul Local doar factura lunară care este de peste 416.000 de lei.

Cumulat cu gratuitățile pentru persoanele cu handicap și celelalte categorii de gratuități prevăzute de lege, factura lunară sare de 450.000 de lei.

Oficial nu există nicio explicație de ce decontarea gratuităților nu s-a făcut în baza înregistrărilor sistemului de ticketing operațional. O explicație neoficială poate fi faptul că atât primarul cât și conducerea TUP vor să ascundă rezultatele economice reale ale companiei publice de transport.

InfoAries.ro va sesiza Curtea de Conturi a României cu privire la procedurile de decont ale gratuităților, stabilite de autoritățile locale.

Pensionarii pot circula gratuit doar după ora 8.30

Consiliul Local Turda va dezbtate astăzi alte două proiecte legate de funcționarea serviciului public de transport local. Primul e executia bugetară a companiei publice pentru singura lună de funcționare din 2019, luna decembrie.

Al doilea proiect prevede restricționarea călătoriilor pentru pensionari.

Pentru a evita aglomerarea autobuzelor dimineața, abonamentele gratuite vor fi valabile de luni până vineri doar de la ora 8.30. Sâmbătă și duminică nu sunt impuse restricții.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.