Compania de Apă Arieș care administrează contractul public de delegare a serviciilor de apă în zona Turda , condusă de ginerele primarului Cristian Matei este incapabilă să asigure aprovizionarea constantă cu apă a localității Gligorești, com Luna. În ciuda zecilor de milioane de euro investiți, încă nu-au reușit să facă o rețea complet funcțională. Așa că iau apă de la privați și o vând cetățenilor.

În urma investițiilor coordonate de Matei și Bobic, CAA a ajuns să vândă apă luată de la privați
Înțelegerea cu compania privată care furnizează apă în rețelel publice nu e detaliată și cu aspectele juridice, respectiv cine e responsabilul cu calitatea apei, producătorul privat sau furnizorul, Compania de Apă Arieș.
Producătorul de apă plătește pentru apa produsă de un privat și o vinde mai departe cetățenilor, e noul management al CAA. Pentru a asigura aprovizionarea cu apă a satului Gligorești cei de la CAA au apelat la sprijinul companiei private Arhivatorul care are un depozit profesional de arhivare pe drumul județean spre Ocna Mureș.
Situația este descrisă de Florin Cuc, proprietarul Arhivatorul ca fiind una provizorie și la solicitarea autorităților publice. Rețeaua privată de apă a companiei Arhivatorul a fost legată la

Florin Cuc (Arhivatorul) i-a salvat pe locuitorii din Gligorești de incapabilii care administrează rețeaua publică de apă
rețeaua publică la solicitarea administrației publice locale și a Companiei de Apă. ”E o situație provizorie, vara asta, am înțeles din cauza secetei. A cerut administrația locală, au venit cu cei de la Compania de Apă și au conectat bazinul nostru la rețeaua publică”, explică Florin Cuc. Proprietarul depozitului explică că a acceptat situația pentru a-i sprijini pe oamenii din comună. Arhivatorul are obligația legală de a deține o sursă de apă independentă. Are un bazin de 550 de mc din care 110 mc sunt transferați Companiei de Apă Arieș. ”Eu am nevoie de o rezervă de 80% din capacitatea bazinului, le pot da 110 mc. Imaginați-vă că ei au la Luna un bazin de 25 mc ori eu le ofer 110 mc”, a explicat Florin Cuc.
Compania de Apă folosește apa produsă de un privat deși deține contractul de delegare a serviciului de apă cu clauze concurențiale clare în contractul de delegare. Pentru apa furnizată plătește curentul electric consumat de pompele companiei private.
Deși s-au investit zeci de milioane de euro, managementul companiei n-a reușit încă să facă o rețea funcțională de apă în comunele asociate.
1 comentariu
Incepe conversatiaMarele IDIOT , Florin Cuc este un mare mincinos !!! A apelat la CAA , sa-i faca mentenanta la reteaua lui de INCENDIU de 200 MC !!!