Darth Vader și Cristina Burciu

Darth Vader și Cristina Burciu by ianuarie 30, 2020 0 comments

Pagina de Facebook a deputatei Cristina Burciu abundă de informații prin care PNL înlătură pensiile speciale. Este descris în amănunt cum PNL face ordine în debandada creată de PSD.

Nonșalanța debordantă a dnei Burciu e copleșitoare. E adevărat, dna Burciu nu era în Parlament în 2015, când pe final de mandat PSD cadorisea magistrați și politicieni cu ”pensiile de serviciu”.

Știm cu toții că dna Burciu a fost în PSD, ulterior. Mai știm din declarațiile politice recente că a avut revelația că până în toamna anului s-a aflat de partea greșită a istoriei.

În 3 octombrie 2019, PSD era pentru dna Burciu singurul partid preocupat de adevăratele probleme ale românilor”.

Opoziția nu a venit ”cu nimic în faţa românilor pentru a-şi justifica demersul. Într-o tradiţie parcă ireversibilă, cele cinci moţiuni de cenzură de până acum au eşuat lamentabil, iar ultima are mari şanse de a nu ieşi din tiparul format! Nu cred că această moţiune de cenzură îşi va atinge scopul. Mai mult, sunt sigură că ea nu va trece dacă niciun parlamentar PSD nu va trăda!”, scria Cristian Burciu pe pagina personală de Facebook în octombrie 2019. . Avea dreptate, așa că a trădat chiar ea, 15 zile mai târziu.

E plină pagina oficială a Camerei Deputaților de proiectele legislative al PSD-ului pe care le-a semnat și dna Burciu. Printre ele chiar prevederi legislative pe care acum PNL încearcă să le dărâme, precum prevederile privind Fondul Suveran de Investiții.

În 2017, dna Burciu a susținut cea mai anti-democratică hotărâre din istoria activității parlamentare, așa cum a fost ea numită de către PNL. E vorba de modificarea Regulamentului Camerei Deputaților în regim de urgență. Publicată în timp record în Monitorul Oficial, modificarea a împiedicat Opoziția să-și susțină amendamentele la Legea bugetului de stat. În noiembrie 2017, deputata PSD Cristina Burciu saluta faptul că PSD a crescut salariile în sectorul public cu 21, 2%. Astăzi laudă guvernul PNL pentru că pune frână cheltuielilor publice. Le cita liberalilor din Eminescu, de la tribuna Parlamentului. ”E ușor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune”. Azi le citează PSD-iștilor din ”erorile de guvernare”.

De-a lungul carierei de deputat dna Cristina Burciu a avut o serie de declarații publice în sfera socială: a susținut proiecte legislative privind limitarea violenței împotriva femeilor și limitarea  violenței în școli, a avut întrebări și interpelări privind investițiile publice din Turda și îmbogățirea patrimoniului public local prin transferul unor imobile de la Ministerul Culturii către municipalitate. E de neînțeles de ce dna Burciu nu reia teme publice pe care le-a susținut și care în final îi fac cineste. Nu înțelege ridicolul la care să expune când anunță demolarea a tot ce a susținut vocal sau tacit timp de 3 ani?  Poate că nu e doar o proastă strategie de comunicare. E chiar tupeu. Te întrebi când și-a prostit dna Burciu, alegătorii? Până în octombrie 2019, când PSD era ”preocupat de români”, sau azi când anunță demolarea deciziilor PSD-iste?

Văzând nonșalanța cu care dna Burciu anunță realizările politice ale PNL aproape că simți suspinul de ușurare a deputatei de Turda după ce a trecut din partea întunecată a Forței în ”partea luminoasă” a puterii politice. Doar Darth Vader a mai simțit așa ceva, și asta la final de carieră. Diferența este că spre deosebire de Darth Vader, dna Burciu e mai greu de crezut. Spre deosebire de Vader, deputata Burciu  trecut de ”partea luminoasă” a Forței la pachet, împreună cu senatorul Palpatino, cu tot.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.