Curtea de Apel a decis că STP poate opri transportul în comun

Curtea de Apel a decis că STP poate opri transportul în comun

Curtea de Apel a decis că STP poate opri transportul în comun

by mai 18, 2015 0 comments

Primăria a rămas fără ordonanața președențială referitoare la transportul public, după ce Curtea de Apel a anulat astăzi hotărârea Tribunalului Cluj ce obliga Societatea de Transpot Public să își continue activitatea.

Administrația publică locală anunța în 21 aprile că a obținut o ordonanță președențială a Tribunalului Cluj prin care operatorul public de transport din Turda nu va putea opri lucrul. Autoritățile locale anunțau atunci că oprirea transportului local nu se va putea face. Ordonanța președențială a fost emisă oricum ulterior anunțului făcut de Societatea de Transport Public. Cu câteva zile înainte de decizia Tribunalului, STP anuunțase că va continua să asigure serviciul de transport în comun pentru a nu încurca funcționarea orașului.

Curtea de Apel a hotărât, în ședința din 18 mai, anularea în totalitate a hotărârii Tribunalului și a ordonanței președențiale. Potrivit datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată, Curtea de Apel a admis apelul STP SA împotriva sentinței civile nr. 1357 din 21.04.2015 pronunţată în dosarul nr. 1784/117/2015 al Tribunalului Cluj pe care o schimbă in tot in sensul că respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedenţiale. Hotărârea Curții de Apel poate fi atacată cu recurs în 30 de zile.

Care este însă explicația pentru cele două decizii diferite ale instanței?  Potrivit avocaților contactați de infoaries.ro, ordonanța președențială se bazează pe o aparență de drept, este un act executoriu al instaneței dar are un caracter provizoriu, până la judecare cauzei pe fond. “Potrivit noului cod de procedură penală, ordonanța președențială poate fi dată și fără citarea părților, iar în caz de urgență poate fi dată chiar în aceeași zi. Este posibil ca în acest caz, STP să nu fi fost citată și pe cale de consecință să nu fi putut să se apere în fața instanței. În faza de apel, judecarea se face cu citarea părților”, a explicat unul din avocații consultați de InfoAries.ro

Anularea sau menținerea prevederilor ordonanței președențiale ce obliga STP să continue transportul indiferent de condiții va fi însă decisă definitiv în urma recursului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.