Criza bugetară ajunge la Mihai Viteazu. ”O să tăiem din investiții”, spune primarul Ioan Zeng

Criza bugetară ajunge la Mihai Viteazu. ”O să tăiem din investiții”, spune primarul Ioan Zeng by iunie 11, 2019 0 comments

Criza bugetară va afecta investițiile din Mihai Viteazu, a anunțat astăzi primarul Ioan Zeng, într-o ședință extraordinară a Consiului Local. Primarul a anunțat că joi va avea loc o întâlnire a Comisiei de buget-finanțe a Consiliului Local cu care va discuta ce măsuri se vor lua pentru diminuarea impactului.

Nu e ca și cum suntem în faliment, mai avem bani dar nu pentru tot”, a precizat primarul, ulterior ședinței de Consiliu. Ioan Zeng a precizat că nu vor exista suficiente resurse bugetare pentru toate investițiile prevăzute în bugetul local. Vor fi tăiați bani de la asfaltări și lucrările pentru sediul noii Primării.

Mihai Viteazu a primit 510.000 de lei din cota de 7,5 % din impozitul pe profit dar nu a primit nicio sumă defalcată din taxa pe valoarea adăugată și din sumele corespunzătoare cotei de 17,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Spre exemplu comuna Tureni a primit alocări bugetare de 432.000 lei și 1,093 milioane lei.

Noi și Floreștiul am primit atunci zero lei din cota de TVA . Eu am întrebat dacă suma, cei 500.000 de mii sunt pentru primul semestru sau pentru tot anul. Am știut că nu ne mai dau alți bani, dar am zis așa ca să știe că nu suntem proști”, spune primarul Ioan Zeng.

Primăria Mihai Viteazu este prima administrație locală din zonă care recunoaște dificultățile bugetare rezultate în urma guvernării PSD.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.