Critici PSD: Administrația lui Lojigan, superficială și neconcludentă

Critici PSD: Administrația lui Lojigan, superficială și neconcludentă by martie 23, 2017 0 comments

Administrația locală condusă de liberalul Dorin Lojigan a fost astăzi ținta atacurilor consilierilor PSD, în ședința ordinară a Consiliului Local . ”Documentele publice se întocmesc superficial și sunt neconvingătoare”, a comentat consilierul local Tudorache Isac (PSD).

Social-democrații au avut reproșuri referitoare la situația financiară a Domeniului Public în care figurau lucrări de tundere a gazonului și a copacilor, făcute în lunile septembrie-decembrie și reproșuri prinvind întocmirea dosarelor ședinței Consiliului Local.

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpia Turzii, de marți 23 martie a arătat o altă față a administrației locale condusă de primarul Dorin Lojigan, una vulnerabilă la atacurile politice ale PSD. Social democrații au pregătit pentru ședința ordinară a lunii martie un atac politic susțiunut la adresa liberalilor. Aceștia din urmă s-au întrecut în a lăuda performanțele manageriale ale directorului Domeniului Public, deși ponderea cea mai mare a banilor încasați de societatea cu capital public a provenit din lucrări plătite din bugetul local.

În timp ce liberalii se felicitau între ei pentru managementul performant, consilierii Tudorache Isac și Iulian Rece (PSD) au criticat prestația administrației locale conduse de Dorin Lojigan.

”Documentele publice se întocmesc superficial și sunt neconvingătoare”, a declarat Tudorache Isac, pentru InfoAries.ro, anterior ședinței de Consiliu,  în timp ce consilierul Iulian Rece a vorbit despre cifre neconvingătoare în raportările financiare ale Domeniului Public. ”Au tuns gazonul și au toaletat copacii în luna noiembrie-decembrie, când a venit înghețul”, a apreciat consilierul Rece. Primarul Dorin Lojigan a declarat la rândul lui că ”nu comentează toate aberațiile PSD-ului”.

Critica consilierilor PSD a continuat în ședința publică când Tudorache Isac a reproșat că pe trimestrul IV al anului trecut figurează lucrări de tundere a gazonului și a gardului viu pe suprafețe de peste 500.000 de metri pătrați, lucrări efectuate în lunile septembrie-decembrie. ”Ați tuns gazonul și ați toaletat copacii iarna” a concluzionat alesul local. Conducerea Domeniului Public dar și consilierii liberali, întrerupți din șirul de laude, au reacționat și au explicat că în parte sunt lucrări anterioare care însă figurează pe trimestrul IV al anului trecut.

Punctul cel mai sensibil pentru administrația locală a fost însă remarca consilierilor PSD potrivit căreia documentele financiare de la Domeniul Public nu au fost semnate de către Consiliul de Administrație . Domeniul Public nu are acum Consiliu de Administrație deoarece mandatul membrilor a fost doar pe durata a șase luni. PSD spune însă că documentele financiare ale Domeniului Public au fost întocmite anterior încetării mandatului membrilor CA astfel că aceștia ar fi putut semna documentele. Social-democrații văd în depunerea unor documente financiare neasumate de CA o fugă de răspundere a administratorilor numiți de liberali dar și o încălcare a Legii 31, privind societățile comerciale.

Ședința ordinară a Consiliului Local a continuat prost pentru liberalii din Câmpia Turzii: o serie de proiecte de hotărâre nu aveau depuse avize de specialitate, nu erau semnate de membri ai comisiilor CL și în general au arătat haosul care domnește în serviciile de specialitate care întocmesc dosarele de ședință.

Acesta le-a permis consilierilor PSD să ia avânt. Cuprins de elan, consilierul Tudorache Isac a ajuns si la intervenții aberante. ”De ce semnează primarul în locul viceprimarului?”, s-a întrebat Isac. ”De aia pentru că e șefu viceprimarului”, i-a explicat un coleg, lăsându-l pe Isac cu mânile prin aer.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.