Cristian Matei vrea reformarea PSD. Ar putea reforma PSD Turda prin propria demisie

Cristian Matei vrea reformarea PSD. Ar putea reforma PSD Turda prin propria demisie by mai 29, 2019 3 comments

”Personal îmi exprim opinia că unica soluție este reformarea din temelii a partidului; o reașezare pe fundamente solide și corecte”, transmite primarul Cristian Matei, într-un mesaj public citat de presa locală. Președintele PSD Turda uită însă că reforma PSD trebuie să înceapă cu propria ogradă.

”Un an cu Cristian, micul dictator turdean”, sună bilanțul satiric făcut de T9 referitor la realizările administrației locale

Președintele PSD Turda vrea reformarea partidului. Cristian Matei e același personaj politic care a obținut puterea politică în partid cu încălcarea statutului partidului.

În 28 septembrie 2015, delegații PSD se întruneau la Cantina Electroceramica. Majoritatea subordonați, prieteni de familie ori parteneri de afaceri ai familiei Matei. Numirea și votarea lui Cristian Matei a fost o pură formalitate, consemnată dealtfel de președintele PSD Cluj de atunci , Remus Lăpușan. ”Ne cunoaștem între noi, hai să votăm la liber”, a concluzionat Lăpușan, rapid. Coturile s-au reglat repede,  delegații au votat cu mâinile pe sus. Pe nimeni nu a interesat că se încălca statutul partidului care prevedea vot secret.

Cristian Matei a ajuns președinte al PSD Turda iar membri ai familiei, prieteni de familie și parteneri de afaceri ai familie au obținut funcții de vicepreședinți. ”Clanul Matei ” obținea în septembrie 2015, oficial, puterea politică în PSD Turda printr-o procedură ce încălca statutul partidului. Ulterior PSD Turda s-a transformat sub conducerea lui Cristian Matei în imaginea fidelă a PSD-ului lui Dragnea. Epurări politice, marginalizări și numiri ale ”familiei„ în diverse poziții cheie din oraș.

Nora și ginerele vicepreședinți, la fel parteneri de afaceri ai fiului primarului au ajuns vicepreședinți. Ulterior, după câștigarea alegerilor, membrii clanului (clan, în sensul figurativ al cuvântului), ce conducea Turda au obținut și poziții administrative.

Ginerele, director al Companiei de Apă, sub controlul indirect, administrativ al socrului-primar, președinte al Asociației Apa Văii Arieșului.

Vicepreședinți sau membri din biroul politic al partidului au ajuns – întâmplător sau nu- în poziții administrative: trezorerierul PSD a ajuns director la Asistența Socială, vicepreședintele Adrian Sălăgean și consilier local a ajuns consilier ai directorilor de la Apă și Domeniul Public, alți vicepreședinți PSD au ajuns în Consiliile de Administrație la întreprinderile publice din oraș. Cea mai recentă ascensiune a fost a partenerului de afaceri al fiului primarului ajuns în CA-ul de la Salina Turda.

În mai 2019 la alergerile europarlamentare, PSD face la Turda doar 16%. Trei zile mai târziu, primarul Cristian Matei vrea reformarea din temelii a PSD. E același Cristian Matei care acum câțiva ani le transmitea turdenilor care nu sunt de acord cu ”modernizarea” să plece din țară. E același Cristian Matei care ține discursuri de 2 ore, vorbind singur despre realizările sale. E același Cristian Matei ce se luptă cu dușmanii electronici sau care le spune consilierilor opoziției că sunt proști și neinformați. Același Cristian Matei care acum trei zile refuza să voteze referendumul pentru justiție (deși 47% din cetățenii Turzii au votat), vrea astăzi reformă și modernizare în PSD.

Ce credeți, are Cristian Matei suficiente motive să înceapă reformarea cu PSD Turda? Adică să-și dea demisia din funcția de președinte al PSD Turda, alături de toți ceilați membri ai clanului politic răsărit în jurul lui?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 comentarii

Incepe conversatia
 1. Cetatean
  #1 Cetatean 29 mai, 2019, 12:09

  El oricum vrea corupri la putere… vrea amnistie si gratiere. Dupa chipul si asemanarea lui.

  Ce si-a permis omul asta la nivel local … nici taticu lui Dragnea nu si-a permis la nivel national.

  Daca l-ar cauta cu adevarat DNA-ul … ar fi coleg.cu Dragnea multi ani de aici inainte.

  Reply this comment
  • pascu
   pascu 31 mai, 2019, 12:43

   Tovarasul Matei care se poza falos cu puscariasul Dragnea nu are nici ce mai mica urma de moralitate si respect fata de nimeni si nu poate sa fia altfel decat Dragnea ba e chiar mai rau.Si Ceausescu daca ar trai ar putea lua lectii de la el.Necazul este ca sufera turdenii ca s-au pricopsit cu un asemenea personaj malefic

   Reply this comment
 2. Mihai
  #2 Mihai 29 mai, 2019, 13:33

  S�-și dea demisia din funcția de primar nu numai din funcția de președinte al PSD!!! Demisia demisia demisia Huuuuuoooo!

  Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<