Cristian Matei primar. Eșecul dreptei la Turda

Cristian Matei primar. Eșecul dreptei la Turda by iunie 6, 2016 0 comments

Cristian Matei, candidatul PSD, a câștigat alegerile de primar la Turda, cu circa 3.750 de voturi, după numărarea a circa 90% din secțiile de votare.

Surpriza acestor alegeri a constituit-o Adrian Suciu , care a obținut peste 3000 de voturi, după numărătoarea a circa 90% din secțiile de votare. De asemenea, o altă surpriză a fost Partidul Mișcarea Populară (PMP), care a obținut un loc 3 în Consiliul local.

PSD a obținut prima poziție ca număr de consilieri locali, urmați de PNL și PMP, în timp ce ALDE s-a clasat pe locul IV în ceea ce privește Consiliul Local.

Social democrații revin la conducerea orașului într-o formă fără echivoc, după 12 ani de la pierderea alegerilor de către Virgil Blasiu. Rezultatul de la Turda este un eșec al partidelor de dreapta. În 2012, candidatul PDL, Tudor Ștefănie câștiga primăria Turda cu 10.593 de voturi, adică 48% din totalul voturilor exprimate.  În 2016, Cristian Matei câștigă Primăria Turda cu circa  4000 de voturi, față de cele  4893 de voturi din 2012.

Victoria PSD a fost posibilă pe fondul unei fragmentări a voturilor pentru partidele de dreapta.

Rezultatele oficiale ale voturilor vor fi comunicate de Biroul Electoral Județean,  după ora 10.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.