Cristian Matei a fost revocat din funcția de reprezentat în asociația ce administrează pădurile Turzii

Cristian Matei a fost revocat din funcția de reprezentat în asociația ce administrează pădurile Turzii

Cristian Matei a fost revocat din funcția de reprezentat în asociația ce administrează pădurile Turzii

by septembrie 28, 2015 0 comments

Liderul social-democrat Cristian Matei a pierdut astăzi poziția de reprezentant al Municipiului Turda în Asociația Șoimul Arieș, organism ce administază cele aproximativ 700 de hectare de pădure, proprietate a municpiului Turda. Hotărârea a fost luată în ședința ordinară de luni, 28 septembrie.
Proiectul a trecut cu 10 voturi pentru și 6 voturi împotrivă, o abținere. Consiliul Local l-a numit pe Radu Crișan, administratorul public al Municipiului în locul lui Cristian Matei cu 11 voturi petru și 6 împotrivă.
Înlocuirea lui Cristian Matei din funcție a făcut obiectul unor dispute între consilierii locali. Nicolae Roș jr. a criticat atât modul de întocmirea proiectului de hotărâre și a numit înlocuirea lui Matei drept ”una nejutificată” . Roș a apreciat că pentru adoptarea acestui proiect era nevoie de votul a jumătate plus unul din consilierii în funcție, poziție susținută de independentul Sorin Bichiș. Călin Petreidean care a asigurat suportul juridic în absența secretarului Municipiului a precizat că adoptarea se facecu majoritate simplă.

Cum e administrată pădurea Turzii? Consilier turdean: ”Habar nu am”

Consilierii locali au recunoscut că habar nu au cum e administrată pădurea Turzii. InfoAries i-a chestionat pe consilierii Mariana Dobra, Lucian Varo, Dorel Corpodean, Cristian Felezeu, Nicolae Roș, Sorin Bichiș, Daniela Florea, Paul Cățănaș, Victoria Iurian, Elena Băginean.
Consilerii au fost întrebați dacă știu cum sunt gestionate cele 700 de hectare de pădure, din care 135 aflate într-o asociere cu primăria Băișoara și primăria Cluj Napoca.
”Habar nu am”, a fost răspunul general al aleșilor Turzii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.