Cristel Frânc acuzat că a copiat planul de reorganizare. Primarul Hanga şi Petre Pop s-au luat cu mâinile de cap

Cristel Frânc acuzat că a copiat planul de reorganizare. Primarul Hanga şi Petre Pop s-au luat cu mâinile de cap

Cristel Frânc acuzat că a copiat planul de reorganizare. Primarul Hanga şi Petre Pop s-au luat cu mâinile de cap

by iulie 23, 2015 0 comments

Cristel Frânc, directorul Domeniului Public a fost lăsat din brațe de către administrația condusă de primarul Radu Hanga, după ce consilierii liberali, Cristian Haiduc și Dorin Lojigan l-au acuzat că a copiat planul de redresare a SC Domeniul Public SA de pe internet.
InfoAries sesiza în urmă cu o săptămână faptul că planul de readresare al societății prezintă inadverdențe privind numărul persoanelor concediate. Astăzi, consilierii PNL din Câmpia Turzii au precizat că și o parte a datelor financiar contabile au fost eronate.
Confruntat cu criticile liberalilor dar și cu faptul că primarul Radu Hanga a recunoscut că proiectul de reorganizare e incomplet- nu are o listă de re-eşalonare a plăţilor către creditori,  directorl Cristel Frânc s-a trezit cu un ultimatum. Viceprimarul Avram Gal i-a comunicat că  fie rezolvă împreună cu Consiliul de Administrație, în decurs de o lună,  un nou plan de reorganizare care să includă concedieri, fie își dă demisia.

Acuzaţii de copy paste. Primarul şi administratorul public s-au luat cu mâinile de cap

Ședința Consiliului local Câmpia Turzii a fost una dintre cele mai agitate, asta și datorită faptului că pe ordinea de zi se aflau proiecte de hotărâre cu o mare miză pentru administrația locală: salvarea de la faliment a celor două societăți subordonate, Domeniul Public și Salubritate. Un faliment al celor două societăți este de neconceput pentru administrația PSD, condusă de Radu Hanga. Indiferent cine a condus cele două firme, pârghiile de control au revenit în acest mandat PSD-ului și primarului în exercițiu. Dacă cele societăți ale Consiliului Local falimentează în următorul an, PSD va intra în alegerile locale cu un bagaj greu, cu atât mai mult cu cât consilieri favorabili actualei puteri din Câmpia Turzii s-au îngrămădit să se angajeze, ei sau copii lor la societățile cu capital public din oraș.
Pe de altă parte, miza este și economică, Salubritatea are un credit garantat de către Consiliul Local. O activate în care pierderile anuale depășesc mai mult de jumătate din cifra de afaceri și o balanță severă  negativă la sfârșit de an poate determina banca creditoare să ceară returnarea integrală a creditului direct de către Consiliul local.
Discutarea punctului privind planurile de reorganizare  celor două societăți, incluse într-un singur proiect de hotărâre,  a plecat de remarca consilierilor Horațiu Bretoiu și Cristian Haiduc ce au precizat că s-ar fi impus două astfel de proiecte, câte unul pentru fiecare societate comercială.
Pe parcurs, discuțiile au degenerat. Opoziția l-a acuzat pe directorul Domeniului Public că a copiat de pe internet planul de reorganizare, acesta s-a apărat și spune că a folosit un șablon format după recomandări legale. Cert este că Frânc Cristel directorul Domeniului Public a fost prins pe picior greșit și a demonstrat că nu cunoaște nici măcar organele tutelare ce conduc o societate cu capital public.  Prezentarea planurilor de reorganizare  în faţa Consiliului Local nu era de fapt o necesitate, aşa după cum remarca consilierul Horaţiu Bretoiu, ci era suficientă aprobarea lor în Consiliul de Administraţie al celor două societăţi.

 Consilierul Deak Francisc a recunoscut interesele politice în conducerea societăţilor comerciale

 Discuţiile pe tema planurilor de reorganizare au degenerat în momentul în care Deak Francisc, preşedintele de şedinţă nu l-a lăsat pe consilierul Dorin Lojigan să citească observaţiile despre planul de reorganizare a Domeniului Public. Liberalii pregătiseră două pagini şi jumătate de observaţii, dar ideea că „Lojigan le dă lecţii”, le-a displăcut consilierlor PSD, dar mai ales viceprimarului Gal. Supărat că nu-şi pote expune opinia în faţa Consiliului, Lojigan s-a aşezat pe unul din scaunele destinate publicului iar ulterior a declarat că îi va face plângere penală preşedintelui de şedinţă.

Mai combativ, Cristian Haiduc i-a acuzat pe administratorii oraşului de proasta gestionare a societăţilor din subordine şi a reamintit că directorul de la Domeniul Public a fost ales cu girul politic al PPDD: consilierii Toth şi Deak. Intervenţiile acestuia din urmă l-au determinat pe Horaţiu Bretoiu să îl între ce statut are la Domeniul Public. „ Sunt muncitor, muncitor şef de secţie”, a spus Deak, spre amuzamentul asistenţei.

În final, consilierii au aprobat doar planul de reorganizare de la Salubritate şi asta nu atât din responsabilitate cât din frica că pot băga societatea în faliment iar creditul bancar va fi recuperat direct din bugetul local. Un alt motiv a fost acela că această societate a prezentat şi un grafic de plată către creditori. Primarul a insistat că respingerea unui plan de reorganizare ar transmite un semnal negativ investitorilor şi că aceştia ar putea cere falimentul societăţii. “Aveţi grijă”, i-a avertizat primarul Hanga, depotrivă pe directori şi consilieri. “Primul executor e cel mai greu să vină, restul apoi vor veni grămadă”, a concluzionat primarul oraşului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.