COVID 19 la Turda. Declarații în direct al directorului Spitatului Municipal de la ora 10

COVID 19 la Turda. Declarații în direct al directorului Spitatului Municipal de la ora 10 by martie 24, 2020 0 comments

Directorul Spitatului Municipal Turda, Ovidiu Stănilă va transmite o declarație în direct, de la ora 10.00 pe pagina oficială de facebook a Spitalului Municipal.

Autoritățile locale au confirmat alaltăseară existența unui caz pozitiv la Turda, internat la secția de boli infecționase a spitalului. Pacientul a stat mai multe zile internat fără a fi testat.

În cursul zilei de ieri personal medical din secția de boli infecționase a declarat că pe durata internării nu au beneficiat de echipament de protecție eficient și au avut un acces limitat la substanțe dezinfectante iar bolnavul s-a deplasat prin spital.

Autoritățile medicale au început ieri testarea personalului medical de Boli Infecțioase Turda dar au făcut doar patru teste și o parte a personalului sanitar nu a fost testat. Infirmierele care intrat in contact direct cu pacientul nu au fost testate. În spital este o atmosferă tensionată în condițiile în care personalul medical al secției de infecțioase a interacționat cu personal din alte secții și cu servicii importante din spital- infirmierele și asistentele au intrat în contact cu bucătăria și farmacia.

Potrivit autorităților centrale, spitalul va externa toate cazurile care nu sunt grave. Turdenii cer însă testarea pacienților ce vor fi externați. ”Tatăl meu este internat de doua săptămâni ,am înțeles că va fi externat săptămâna aceasta ,ce siguranță am eu și familia mea că nu este contaminat din moment ce a fost confirmat caz de virus in incinta spitalului?”, a comentat o turdeană pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.