COVID 19 la Turda. Conducerea Spitalului susține că medicii și asistentele aveau echipamente de protecție

COVID 19 la Turda. Conducerea Spitalului susține că medicii și asistentele aveau echipamente de protecție by martie 23, 2020 0 comments

Conducerea Spitatului Municipal Turda susține că medicii și asistentele care au îngrijit pacientul cu COVID 19 de la Turda au avut toate echipamentele necesare și că întârzierea în efectuarea testării aparține DSD și Spitatului de Boli Infecțioase.

Ovidiu Stănilă a declarat la începutul săptămânii trecute că medicii și asistentele dispun de echipament de protecție și ”se respectă protocoalele”.

Info Aries ro i-a cerut explicații directorului Spitalului Municipal după ce angajați ai Spitatului au declarat săptămâna trecută că nu au suficiente echipamente de protecției și nici dezinfectanți. Personal sanitar de la cortul de triaj al Spitatului s-a plâns de faptul că nu primea echipament de protectie potrivit cerințelor. Informația a fost dezmințită de autorități.

Pacientul în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cheia, a fost internat în data de 16 martie la Spitalul Municipal Turda, cu febră și frisoane, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril, sindrom gripal. A fost internat în compartimentul de boli infecțioase și a fost supus unui tratament specific.

Chiar dacă nu se întruneau toate criteriile de caz, s-a luat legătura cu DSP și cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca, iar în urma solicitărilor noastre de a fi testat pacientul au considerat că nu se impune testarea pentru COVID-19. Simptomatologia pacientului neameliorându-se, s-a decis reluarea legăturii cu DSP și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care au decis și efectuat testarea pentru COVID 19. Pacientul a fost confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri și transferat în condiții corespunzătoare (cu izoleta) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, precizează Spitalul Municipal Turda.

    Spitalul a mai anunțat că ancheta epidemiologică este în desfășurare.

InfoAries.ro a solicitat Prefecturii Cluj cât și Direcției de Sănătate Publică informații suplimentare.

Vom reveni cu amănunte.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.