Cota de facturare a apei uzate se va reduce cu 20% până la sfârșitul anului 2016

by octombrie 28, 2016 0 comments

Joi, 27.10.2016, Consiliul local al Municipiului Turda a aprobat reducerea cotei procentuale de apă uzată la consumatorii casnici de la 100% la 80%, cota minimă prevăzută de lege.

În urma solicitărilor venite din partea populației, coroborate cu rezultatele economice foarte bune, Compania de Apă Arieș SA a considerat oportună reducerea cotei procentuale de apă uzată iar în data de 06.05.2016 a adresat către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’ propunerea de reducere a cotei procentuale de apa uzată evacuată de consumatorii casnici de la 100% cât se facturează în prezent, la 80%, cota minimă prevăzută de lege.

În data de 28.09.2016 în cadrul ședintei Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’ a fost aprobat studiul de specialitate privind impactul reducerii cotei de facturare a apă uzate evacuată de la 100% la 80%.

Pentru modificarea politicii tarifare actuale referitoare la cantitatea de apă uzată evacuată la canalizare este necesară emiterea de Hotărâri de Consiliu Local de de către toate Unitațile Administrativ Teritoriale (UAT) din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Văii Arieşului”. Astfel, se preconizează ca până la sfârșitul anului 2016 consumatorii din arealul de deservire CAA să beneficieze de reducerea cotei de facturare a apei uzate cu 20%.

În urma aceste reduceri, suma platită pentru serviciile de furnizare a apei și pentru canalizare va scădea cu aproximativ 10 procente față de tarifele actuale practicate de CAA, raportate la un consum mediu lunar de 10 mc de apă, și se va ajunge, cu aproximație, la tarifele practicate de CAA în anul 2013.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’

Președinte

Cristian Octavian Matei

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.