Corupţia, în valuri la Cluj

Corupţia, în valuri la Cluj

Corupţia, în valuri la Cluj

by aprilie 16, 2015 0 comments

 Societatea Academică din România și Romaniacurata.ro pun la dispoziția celor interesați de activitatea Direcției Naționale Anticorupție şi o hartă a corupţiei din România. Harta interactivă, lansată de curând analizează fenomenul corupţiei din toate judeţele României.

Clujul este pe locul 4 printre judeţele din Ardeal, după Maramuireş, Satu Mare şi Arad în ceea ce priveşte numărul dosarelor de corupţie instrumentate.  Harta  corupţiei din România a fost realizată printr-o serie de indicatori ce analizează numărul de cazuri, raportul dintre cazurile privind  proprietatea publică şi privată, tipul de condamnări, dinamica cazurilor instrumentate.

În judeţul Cluj, indicele rezultat din numărul de condamnări la 10.000 de locuitori este de 1.3, o valoare mai mare decât cea din judeţele limitrofe.

Analiza cazurilor  indică o durată medie a unui proces de 30, 28 de luni, mai scăzută decât în Mureş (48,5 luni) şi mai mare decât în Alba (circa 26 de luni). Pedeapsa medie este de 30 de luni.

În judeţul Cluj , au fost monitorizate 90 de cazuri de corupţie  în perioada 2010-2014, dintre  care în 66  de cazuri s.-au pronunţat sentinţe cu suspendare. Dintre aceste 90 de cazuri, 18 au fost ale unor persoane cu funcţii importante şi 24 de cazuri au vizat sectorul public.

Dinamica  şi evoluţia instrumentării cazurilor de corupţie din Cluj indică o pantă descendentă în 2011,  o creştere puternică în 2012, o scădere în 2013 şi o revenire în 2014. Monitorizarea mai cuprinde şi lista persoanelor condamnate, pentru fiecare din judeţele României.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.