Corteva Agriscience și ferma Agroturdean au prezentat tehnologiile anului în agricultură

Corteva Agriscience și ferma Agroturdean au prezentat tehnologiile anului în agricultură by iunie 8, 2018 0 comments

Divizia de Agricultură a firmei DowDuPont, Corteva Agriscience și firma Agroturdean ce deține exploatații agricole pe suprafețe de peste 1000 de hectare au prezentat ieri, pe un câmp experiemental de lângă Turda, tehnologiile anului în agricultură.
La eveniment au participat peste 180 de persoane, fermieri și ingineri agronomi.

8E707B7F-5B11-48AA-B13D-07C09A56F904Corteva Agriscience unește activitățile DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer și Dow AgroSciences și este, din această vară, o companie autonomă care a transformat piața tehnologiilor agricole. Ținta noii companii este poziția de lider pe segmentele de piață: Semințe, Protecția Culturilor și Agricultură Digitală. Compania a preluat principala bacă genetică în agricultură din lume ce a aparținut companiei Pioneer. Evenimentul de la Turda a fost coordonat de dr.ing Adrian Teban, reprezentând divizia de cercetare a Corteva Agriscience și a fost organizat de către fermierul Emil Turdean. <<Deviza noastră,  “Cercetarea e necesitate nu o opțiune” arată interesul Corteva Agriscience pentru agricultura performată , pentru sprijnirea fermierilor. Am ajuns la un nivel la care agricultura necesită abordări științifice de înaltă clasă. Deja vorbim de cercetări in domeniu care, a declarat dr.ing Adrian Teban. Corteva va lansa în acest an un fungicid dintr-o nouă clasă, Zorvec, ce va acționa la nivelul celulei plantei. “Blochează tramsferuri de electroni la nivelul plasmei, vorbim deja de mecanisme revoluționare de combatere a bolilor plantelor”, a explicat Adrian Teban.
C9B8EFC0-6419-458D-B7C5-B695BEDB45F1Emil Turdean a prezentat tehnologiile de cultură aplicate pe patru loturi experimentale de orzoaică, sfeclă de zahăr, floarea soarelui și porumb. Fermierul a experimentat tehnologii de cultura pe loturi cu peste 10 hibrizi. “Fermierii au noi provocări în față, toamne călduroase care permit declanșarea buruienilor încă de dinaintea sezonului rece, rezistența unor buruieni sau boli. Județul Cluj are încă un potențial agricol neexploatat. Intenționăm să extindem exploatațiile agricole în zonă cu încă alte 500 de hectare de culturi, cereale și plante tehnice”, a declarat fermierul din Turda.
Corteva și Agroturdean vor mai organiza un simpozion agricol in luna august pentru evaluarea și premierea celor mai performanți hibrizi ai anului 2018.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.