Copii din comunele Drăsliceni (Republica Moldova) și din Viișoara, petrec împreună la Arieșeni

Copii din comunele Drăsliceni (Republica Moldova) și din Viișoara, petrec împreună la Arieșeni by iulie 15, 2017 0 comments

Acțiunile desfășurate în comun de autoritățile locale din comunele Viișoara (Cluj) și Drăsliceni (Republica Moldova) înfrățite din anul 2011, continuă și în vara aceasta. De joi, 13 iulie, 20 de copii, elevi în clasele a VI-a și a VII-a, membri ai formațiilor artistice ale Casei  de Cultură din satul Ratuș (comuna Drăsliceni) petrec câteva zile în satul de vacanță Vârtop (Arieșeni, județul Alba). În cele două pensiuni ”Ovidiu” și ”Heidi” unde sunt găzduiți copiii din Republica Moldova, au poposit și 12 colegi de-i lor, care învață la școala din Viișoara. Cei 32 de copii, împreună cu profesorii însoțitori, vor sta la Arieșeni până marți 18 iulie. Șederea acestora în satul de vacanță Vârtop a fost posibilă grație susținerii financiare oferite de autoritățile comunale din Viișoara, din inițiativa primarului acesteia, Ioan Roman. La contribuția viișorenilor s-a adăugat și cea a Consiliului Județean Cluj, ce a alocat 3 mii de lei pentru tabăra de la Arieșeni.

În programul celor patru zile ”pline” pe care le vor petrece la Arieșeni, cei 32 de copii, atât oaspeții din Moldova cât și elevii de la școala din Viișoara, vor vizita, printre altele, peștera Urșilor și ghețarul de la Scărișoara. Profesorul Ioan Chircu, directorul artistic al Casei de Cultură din satul Ratuș, ce aparține de comuna Drăsliceni, situată la circa 25 de kilometri de Chișinău, capitala Republicii Moldova, a adăugat că venirea copiilor în tabăra de la Arieșeni a fost convenită cu Ioan Roman, primarul Viișoarei, încă din luna martie.

Relațiile dintre cele două comune, Drăsliceni și Viișoara, s-au înfiripat încă de prin anii 2002-2003.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.