Containerele de gunoi subterane au fost inaugurate astăzi de administrația locală

Containerele de gunoi subterane au fost inaugurate astăzi de administrația locală by noiembrie 24, 2016 0 comments

Pentru prima dată de când au fost amplasate pe strada Lianelor, peste drum de școala Horea, Cloșca și Crișan, cele 3 containere de gunoi au fost aduse la suprafață de un utilaj special, hidraulic. “Containerele sunt acționate hidraulic, deci nu avem nevoie de curent pentru a putea fi manevrate”, a explicat primarul Cristian Matei. Acesta a precizat că lansează, cu această ocazie o dezbatere publică, pentru a primi păreri legate de proiectul containerelor subterane și așteaptă comentarii și păreri pe toate rețelele online de socializare.

“Pregătim un studiu, împreună cu Domeniul Public, despre numărul pubelelor necesare în oraș, locurile unde se adună mai mult gunoi, pe zonele cu blocuri și cu case pentru a ști care este necesarul în cadrul acestui proiect. Pe lângă containerele subterane, vom avea si “clopotele” galbene și albastre pentru metal, sticlă și, respectiv, hârtie și carton, iar, până la urmă, oamenii vor trebui să ajungă să colecteze selectiv deșeurile, iar containerele subterane să fie folosite doar pentru gunoiul menajer”, a mai precizat Cristian Matei. Acesta preciza la începutul lunii octombrie că, după primele calcule, ar fi nevoie de 92 de astfel de pubele în municipiu.

Oamenii, în special cei din vecinătatea containereleor, au primit cu bucurie schimbările din zonă. “De ani de zile așteptăm ca cneva să asfalteze trotuarul ăsta. Era dezastru când ploua, puteai umbla cu barca. Acum arată civilizat, e asfaltat și locul arată frumos”, a declarat un bătrân, ducând gunoiul. “Uite în sfârșit că se face ceva aici (în cartier n.n.) care arată civilizat! Unde se vor mai pune? Nu rămân astea doar aici, nu? Arată foarte bine”, a maai afirmat o vânzătoare de la un magazin din apropiere.

Alte voci, puține, însă, au fost mai sceptice: “Toate se fac acuma, că vin alegerile. Parcă văd că și cu astea se termină repede și or să rămână să le manânce câinii”, a afirmat o femeie in drum spre piață.

Turda nu este singura localitate din țară care începe să folosească aceste containere subterane. În județul Mureș, spre exemplu, mai multe localități au început să le folosească experimental, iar județul Sibiu le-a făcut anul acesta obligatorii, după o perioadă în care au fost folosite, cu succes, doar în anumite zone.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.