Consiliul Local dă în judecată Turism Arieșul SA pentru Ștrandul din Băi

Consiliul Local dă în judecată Turism Arieșul SA pentru Ștrandul din Băi by februarie 1, 2019 0 comments

Adminiatrația locală va cere în instanță rezilierea contractului de asociere cu Turism Arieșul SA, pentru Ștradul Băile Sărate, după ce anterior a încercat în mod ilegal rezilierea unilaterală a contractului.

Municipalitatea vrea să denunțe contractul după un deceniu în care investițiile din zona Băilor Sărate au fost cvasiinexistente.

În 2009 administrația locală aproba asocierea în participațiune cu Turism Arieșul SA. Municipiul Turda intra în asociere cu două bunuri imobile, ștrandul și un teren de 24602 mp iar Turism Arieșul urma să plătească o redevență anuală de 2500 de euro. Printre condițiile asocierii se număra și prevederea că Turism Arieșul urma să investească în dezvoltarea și modernizarea obiectivului turistic. După înțelegerea din 2009 lucrurile au rămas în aer. Turism Arieșul s-a trezit cu ștrandul în Rezervația Naturală Sărăturile Ocna Veche, care se întinde, în acest caz, de la Drumul Ceanului, inclusiv Aleea Ștrandului până la Aleea Pădurii. În ultimii 10 ani autoritățile locale nu au făcut demersuri pentru delimitarea zonei de protecție. De fapt, chiar și acum, în zonă se suprapun două arii protejate, Rezervația Naturală și sit-ul Natura 2000.

Primăria a comis o ilegalitate. Cine va plăti dacă e cazul?

În 2017, după aproape un deceniu, municipalitatea a costatat că Ștrandul din Băi este mai mult un obiectiv părăsit decât unul în care s-au făcut investiții. A solicitat prin adrese repetate lista investițiilor dar Turism Arieșul a prezentat doar o listă despre care Primăria spune că include numai ”cheltuieli curente”.

În mai 2917 Consiliul Local Turda a aprobat un proiect de hotărâre nou, inițiat de primarul Cristian Matei. Aceștia au aprobat desființarea contractului de asociere în participațiune nr. 6572/18.05.2009, încheiat între Consiliul Local al Municipiului Turda și SC Turism Arieșul SA, în baza HCL 63/2009, în baza căruia administrarea ștrandului din Băi i-a revenit societății respective. Consiliul Local aproba demersurile prin care contractul de asociere să fie transformat în contract de concesiune iar aceasta să fie reziliat.

Prin actul administrativ al Consiliului Local se aproba ”preluarea de indata a posesiei bunurilor proprietatea publica a municipiului Turda de catre autoritatea executiva a municipiului Turda”.

Hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată cu abținerea consilierilor PNL care au acuzat că hotărârea era redactată cu erori juridice. Liberalii spuneau că denunțarea unilaterală a asocierii pe cale administrativă este ilegală. În mai, 2018 consilierii alianței PSD-ALDE-UDMR-PMP au votat hotărârea de Consiliu Local. Ulterior, Turism Arieșul a câștigat în instanță și a blocat toate procedurile de evacuare. Acum, Turism Arieșul poate pretinde daune materiale.

La aproape doi ani de la demararea procedurilor de încetare a asocierii, administrația locală de la Turda o ia de la capăt. De data aceasta municipalitatea va da în judecată Turism Arieșul. Ironia face că și administrația locală are de gând să ceară daune iterese.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<