Consilierul local Radu Panait, acuzat că și-a construit cabana cu materiale de la Salina Turda

Consilierul local Radu Panait, acuzat că și-a construit cabana cu materiale de la Salina Turda

by iulie 2, 2015 0 comments

Consilierul local Radu Panait (independent) a fost acuzat de către sindicatul de la Salina Turda că a folosit în interes personal, alături de un alt angajat, resursele societății. Radu Panait a intrat în Consiliul Local pe listele PNL (USL), a devenit ulterior consilier independent și a fost angajat la Salina Turda ca șef al Serviciului Administrativ.

Adrian Hărăstășan, liderul Sindicatului Salina Turda a trimis Consiliului de Administrație al societății o reclamație prin care îl acuză pe consilierul local dar și pe inginerul Mircea Craiu că au folosit materiale din depozitele Salinei Turda, mașina de serviciu și muncitori pentru a lucra la cabana pe care Radu Panait și-o construiește la Vidolm. Radu Panait a cumpărat în 2014 o suprafață de 76 de metri pătrați în localitatea Vidolm.
Sindicalișii de la Salina Turda suspectează că cei doi au sustras din magaziile Salinei Turda,  ciment, material lemnos, fier beton. ” Începând din luna martie am informat conducerea societății respectiv pe dir. Simona Baciu în legătură cu sustrageri repetate de materiale, înainte și după terminarea programului de muncă, având informația că materialele sustrase au ajuns la cabana în construcție a sefului serviciului Administrativ, Panait Radu”, se arată în adresa depusă către Consiliul de Administrație. Liderul de sindicat spune că poate proba acuzațiile, cu martori.
Adresa continuă cu precizarea că la o simplă verificare a referatelor de achiziții se pot constata comenzi de cantități nejustificate de materiale de construcții. Potrivit unor surse din Salina Turda, “dispariția” materialelor din magazii i-a speriat chiar și pe cei ce trebuie să semneze luarea în gestiune a acestora. Lista acuzațiilor la adresa lui Radu Panait continuă cu utilizarea mașinii de serviciu și a muncitorilor anagajați de Salina Turda, în interes personal.

Potrivit unor surse din Salina Turda materiale dezasamblate de la Hotelul Potaissa aflat in renovare, uși, ferestre, calorifere și echipamente sanitare au dispărut deasemenea din magaziile Salinei Turda. Asta, în timp conducerea Salinei pregătește renovarea hotelului cu 1 milion de euro, împrumutați.
Situația creată în jurul alesului local ar urma să fie discutată în următoarea ședință a Consiliului de Administrație de la Salină, programată până la jumătatea lunii iulie.
InfoAries a încercat să-l contacteze pe consilierul local pe telefonul de serviciu atribuit gratuit de la Primărie, dar acesta a fost închis. Nici Simona Baciu , directoarea Salinei Turda, nu a putut fi contactată.

Radu Panait, consilierul cu venituri medii de peste 6000 de lei din bani publici

Radu Panait a intrat în Consiliul Local pe listele PNL (USL). La începutul mandatului viza, potrivit spuselor foștilor colegi de partid, postul de director al Direcției de Tineret și Sport Cluj. Nu a reușit să fie numit în acest post dar a ajuns, cu sprijinul USL, șeful serviciului Administrativ al Salinei Turda. Potrivit declarației de avere, Panait câștigă anual 52.474 lei din șefia de la Salină, alți 6651 de lei din indemnizația de consilier local și alți 7608 lei din indemnizația de membru al Consiliului de Administrație de la Agrotransilvania SA, societatea ce administrează piața de legume-fructe a județului.
În total, Radu Panait adună din indemnizații acordate din banul public peste 6000 de lei lunar.

Consilierii locali, abonați la job-uri în companiile publice

După alegerile din 2012, a devenit o modă printre consilierii locali să-și găsească un loc de muncă la o firmă cu capital public, subordonată chiar Consiliului Local din care ei fac parte.
Situația a ajun într-atât de ridicolă la nivelul Turzii, încât în iarna anului trecut, aleșii locali riscau să nu mai poată vota proiecte de hotărâre având în vedere numărul mare de consilieri aflați în conflict de interese. Dacă Vasile Nemeș, tatăl actualului viceprimar a ajuns director la Salina Turda, Radu Panait a ajuns șef de serviciu.

Consilierul local Paul Cățănaș, antrenor de karate s-a angajat “salvator acvatic” la Bazinul de Înot Didactic Școlar cu un venit anual, cei drept mai modest, de doar 14000 de lei anual. Consilierul local Cristian Felezeu a fost, pentru scurt timp, angajat al Companiei de Apă Arieș, altă firmă cu capital public.
În mod ironic, majoritatea dintre cei abonați la banii publici au câștigat votul electoratului criticându-i pe “ciocoii ” îmbogățiți și cu promisiuni privind o politică de justețe socială.

Trebuie precizat faptul că anagajarea acestor aleși locali la o companie cu capital public nu reprezintă o ilegalitate. Rămâne să apreciați fiecare dintre dumneavoastră cât de moral este însă, ca acești oameni să vină să vă ceră votul cetățenilor, pentru ca apoi in 2- 3 luni să se regăsească  angajați ai unor firme cu capital public.

InfoAries va prezenta mâine și lista consilierilor locali din Câmpia Turzii angajați la companii publice.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.