Consilierii au aprobat cadrul general de organizare a Zilelor Municipiului Turda

Consilierii au aprobat cadrul general de organizare a Zilelor Municipiului Turda

by iunie 9, 2015 0 comments

Aleșii locali au aprobat astăzi, într-o ședință extraordinară, hotărârea cadru de organizare a ediției din 2015 a Zilelor Municipiului Turda.
Hotărârea de Consiliu Local nu precizează care va fi suma alocată pentru Zilele Municipiului Turda și precizează doar că tariful de închiriere a suprafețelor din centrul orașului vor fi de 20 de lei pe metru pătrat. O precizare nouă față de hotărârile din anii anteriori o constituie aceea că toate contractele artiștilor vor fi încheiate prin respectarea procedurilor privind achizițiile publice. Noutatea inclusă în hotărârea de Consiliu Local va perminte apoi publicarea integrală a cheltuielilor. În anii anteriori administrația publică locală a refuzatt să facă publice contractelor artiștilor motivând că aduc atingere principiului liberie concunrențe.
Consilierul local Cep Leyla (UDMR) a cerut ca autoritățile locale să perceapă o garanție pentru degradarea locului lucru susținut și de consilierul Mariana Dobra. Viceprimarul Lucian Nemeș a propus ideea ca valoarea garanției să fie un procent din taxa de închiriere dar ideea nu a stârnit interesul consilierlor și pentru faptul că un procent din cei 20 de lei/mp ar fi fost o sumă insignifiantă.
Primarul Tudor Ștefănie a cerut consilierilor să nu introducă condiții restrictive suplimentare în condițiile în care în anii anteriori nu au fost evenimente majore. “De regulă în ultima noapte se face salubrizarea și dalele sunt spălate, cred că am gestionat bine situația”, a precizat primarul Turzii.
Zilele Municipiului Turda vor fi organizate în 28,29 și 30 de august.
Nicolae Roș (PSD) a cerut executivului să ia în calcul și promovarea artiștilor locali, nu doar din rațiuni economice ci și pentru promovarea valorilor locale. Daneila Adace, directorul economic al Primăriei Turda a precizat pentru infoArieș.ro că suma alocată din bugetul local este de 200.000 de lei.
Tudor Ștefănie a precizat că organizarea zilelor orașului va intra și într-o a doua etapă, aceea prin care se va aproba programul manifestării, proiect care va fi deasemenea aprobat de Consiliul Local.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<