Consilerii din Câmpia Turzii au aprobat Centrul Cultural

Consilerii din Câmpia Turzii au aprobat Centrul Cultural

by august 17, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

80 de copii, sacrificați în lupta politică de la Câmpia Turzii

Interesele a 80 de copii din două ansambluri folclorice au

august 12, 2015

Aleșii locali au aprobat astăzi înființarea Centrului Cultural, structură în subordinea autorităților locale prin care se va asigura finanțarea activităților culturale din oraș. Prin înființarea acestui centru, cele două ansambluri, Mugurelul și Ardeleana vor putea participa la festivalurile internaționale la care au fost invitați.
Proiectul de hotărîre a fost adus în atenția Consiliului Local în ședința extraordinară de săptămîna trecută, dar nu a putut fi votat deoarece nu s-au strîns destui consilieri locali pentru desfășurarea ședinței. Liberalii au lipsit de la ședința de joi în condițiile în care aceasta a fost convocată cu doar o zi înainte și nu cu trei zile, așa cum prevede legea.
Autoritățile locale au convocat luni, 17 august, o ședință de îndată, deoarece înființarea Centrului Cultural este legată de plecarea a două ansambluri folclorice la festivaluri de folclor, în străinătate. Fără înființarea acestui Centru Cultural, cei 80 de copii din ansamblurile folclorice ar fi ratat plecarea.
”Chestiunile legate de activitățile culturale trebuie reglementate foarte clar. Centrul cultural de la Sebeș, spre exemplu,  a fost gândit 2 ani de zile, la elaborarea proiectului noi am consultat inclusiv formațiunile culturale. Înființarea Centrului Cultural va permite și atragerea de fonduri extra-bugetare, inclusiv de la minister”, a explicat Petre Pop, administratorul public al Municipiului Câmpia Turzii.
Consilierii au discutat și modalitățile de stimulare a ansamblurilor culturale din oraș. S-a discutat astfel sumele pentru premierea Fanfarei Promenada, care primește câte 600 de lei pe eveniment. Consilierul Cristian Haiduc a cerut întocmirea unui regulament de premiere pentru a evita alocarea de ani după criterii subiective, în timp ce consilierul Dorin Lojigan a cerut și premierea altor cluburi, precum cei de la clubul Canto Bella. Propunerile liberalilor au fost acceptat de administrația locală. ”Ne-am gîndit și noi la o premiere a celor de la Canto Bella și a altor copii”, a precizat Petre Pop.
Votarea înființării Centrului Cultural a dus la un armistițiu între cele două forțe politice oponente din Cîmpia Turzii, PNL și PSD. Pe ordinea de zi a ședinței de îndată, administrația locală nu a mai inclus și strategia culturală, un proiect ce nu e agreat de liberali, în actuala formă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.