Consilerii aprobă mâine bugetul Salinei. Durgăul va fi dotat cu panouri solare

Consilerii aprobă mâine bugetul Salinei. Durgăul va fi dotat cu panouri solare by februarie 8, 2016 0 comments

Consiliul Local Turda va dezbate mâine în șendință extraordinară bugetele celor două companii publice cele mai importante aflate sub control direct, Salina Turda SA și Domeniul Public.

Spre deosebire de societățile subordonate Consiliului Județean Cluj, cele două societăți comerciale turdene au prezentat bugetul spre aprobare în forma prevăzută de Ordinul Ministerului de Finanțe 20/2016, adică detaliat pe anexe.

Fundamentarea bugetului Salinei Turda de 10,8 milioane de lei din care pentru cheltuieli sunt prevăzuți 9,2 milioane este văzut cu ochi critici de către unii consilieri locali. Sorin Bichiș, membru al comisiei de buget-finanțe ce a avizat bugetul Salinei spune că acesta este puțin dezechilibrat. ”Am acordat avizul meu în ședința de buget-finanțe. Cred însă că bugetul Salinei e dezechilibrat și sunt alocați prea mulți bani pe cheltuielile cu stocurile, spre exemplu. În opinia mea erau necesari mai mulți bani la investiții. Observ o tendință de a merge pe tot mai multe cheltuieli de funcționare, precum Primăria Turda”, a comentat consilierul local. Sorin Bichiș spune că în opinia lui se impuneau investiții suplimentare la Bazinul de înot. ”Sunt cheltuieli mai acolo cu încălzirea, aș fi investit în panouri solare”, a mai adăugat Bichiș.

Ștrandul Durgău va dispune de panouri solare

simona-baciuSalina Turda urmărește în acest an investiții accentuate pentru finalizarea hotelului și a bazei de tratament iar în anii următori sunt vizate investiții la bazinul de înot.

Directorul general al Salinei Turda, Simona Baciu spune că bugetul este întocmit echilibrat Din totalul cheltuielilor de 9,2 milioane, peste 5,9 milioane merg spre investiții. ”Prioritatea noastră este să finalizăm în acest an lucrările la hotel și centrul balnear de tratament. Se vor face investiții la Salina Turda și Ștrandul Durgău”, spune Simona Baciu. În ceea ce privește bazinul de înot, conducerea Salinei spune că investițiile care pot fi făcute acolo sunt limitate de faptul că obiectivul, proprietate a municipiului Turda este încă în garanție. ”Orice investiții extinse acolo duc la anularea garanției”, explică directorul societății.

Noutatea în acest an vine la Ștrandul Durgău unde e luată în calcul o investiției într-un sistem de încălzire cu panouri solare. Dacă investiția va fi finalizată până la începutul sezonului, așa cum se intenționează, sistemul de încălzire a apei va crește eficiența terapeutică a ștrandului de la Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.