Conferință de presă “Șomerii spre o nouă meserie”: Beneficiarii proiectului au lipsit

Conferință de presă “Șomerii spre o nouă meserie”: Beneficiarii proiectului au lipsit

Conferință de presă “Șomerii spre o nouă meserie”: Beneficiarii proiectului au lipsit

by iulie 22, 2015 0 comments

Conferința de presă destinată încheierii proiectului de reconversie profesională “Șomerii din Câmpia Turzii spre o nouă meserie”, desfășurată astăzi de la ora 11 la Palatul Cultural Ionel Floașiu din Câmpia Turzii s-a desfășurat fără participarea beneficiarilor, deși numărul total al acestora este peste 1000 de persoane, potrivit proiectului. În sală, în afara conducerii Primăriei au fost prezenți doar 8  angajați ai Primăriei. Organizatorii evenimentului spun că motivul pentru care beneficiarii nu au fost prezenți la evneimentul de acum deoarece la evenimentele anterioare au fost prezenți în număr mare la întâlnirea oficială de eliberare a diploelor. “În urmă cu două săptămâni au fost câteva sute de persoane prezente”, a explicat coordonatorul de proiect. În plus, una din motivațiile pentru care beneficiarii au lipsit, spun organizatorii, e legată de motive practice, evenimentul a fost programat într-o zi lucrătoare de la ora 11. “La ora asta oamenii sunt ocupați să-și pună o pâine pe masă, nu să participe la o conferință de presă”, au mai precizat organizatorii.

Situația l-a determinat pe primarul Radu Hanga să constate că evenimentul este unul derulat “în familie” . “Sunt aici doar angajații Primăriei și presa, beneficiarii cam lipsesc”, a comentat pimarul Radu Hanga. “Acum un an și ceva am fost intervievat de un post de televiziune despre soarta Câmpiei Turzii, curgeau acolo șuvoaie de lacrimi, m-au întrebat și pe mine, le-am spus că o să ne descurcăm. Peste bătrânii noștri trecut războiul și viața merge înainte. Peste fiecare genrație trece un necaz. În economie este o teorie potrivit căreia la fiecare 50 de ani are loc o contracție în evoluția socială. u are niciun rost să începi să te lamentezi, trebuie să găsești soluții. Ori găsești soluții, ori mori. Noi ca administrație și oamenii din orașul ăsta am ales să găsim soluții”. Primarul a menționat cursurile de reconversie profesională, înființarea parcului industrial, demararea de lucrări edilitare din oraș și relansarea programelor culturale, printre eforturile făcute de administrația locală din ultimul an.
“La nevoie de criză ce te scoate din impas? Crezul, nevoia de a găsi soluții” , a concluzionat Radu Hanga.
Petre Pop, asistent manager în proiect a precizat că “proiectul de astăzi e o reușită, e un succes, demonstrăm asta prin faptul că ne-am atins indicatorii de performanță” . Petre Pop spune că prin proiect “s-a corectat imobilismul profesional specific zonelor monoindustrială” și că s-au dezvoltat competențele individuale. Petre Pop spune că marea reușită a proiectului e că administrația locală a spart o barieră psihologică, a colaborat cu alte instituții iar șomerii au primit certificate de calificare profesională, unii s-au angajat iar beneficiarii au primit și subvenții.

Proiectul “Șomerii din Câmpia Turzii spre o nouă meserie”, a avut o finanțare totală de 1,37 milione de lei din care 1,3 milioane sume neramburabile. Potrivit proiectului au primit sprijin prin servicii de consilier un număr de 416 persoane, alte 391 au beneficiat de servicii de mediere iar 369 de persaone au participat la cursurile de formare profesinală

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.