Conducerea Colegiului Național Mihai Viteazul refuză să comenteze acuzațiile referitoare la abuzurile unor profesori

Conducerea Colegiului Național Mihai Viteazul refuză să comenteze acuzațiile referitoare la abuzurile unor profesori by decembrie 12, 2019 0 comments

Conducerea Colegiului Național Mihai Viteazul refuză să comenteze acuzațiile de abuzuri formulate în spațiul public la adresa unor profesori. Pe rețelele de socializare au apărut referiri generale ale unor profesori ai CNMV care s-ar comporta abuziv cu elevii.Sunt menționate comportante discreționare, jigniri, evacuări ale elevilor de la ore și notarea preferențială. Toate acestea intră sub incidența normelor de etică și reprezintă încălcărilor ale legislației privind educația.

Conducerea CNVM a menționat că relațiile de colaborare dintre profesori, părinți și elevi sunt foarte bune și că se încearcă crearea unui climat optim pentru procesul de predare-învățare.

Criticile la adresa profesorilor Colegiului Național Mihai Viteazul aparțin lui Leonardo Mărincean, fost elev al liceului și activist implicat în acțiuni de promovare a tinerilor. ” În imaginile de mai jos vedeți cum arată , uneori, educația în Colegiul Na ional ,,Mihai Viteazul” Turda. Cel puțin o dat la 2 săptămâni primesc astfel de mesaje de la elevi: profesori care scot copii de la oră (fapt ilegal), profesori care jignesc, profesori care dau note dup păreri personale și nu pe cunoștințele elevilor și multe alte situații. . Mai presus de orice, profesori care amenință deschis elevii că “îi vor rezolva” – cu implicația că dacă își permit să conteste abuzurile, le vor fi afectate notele”, a postat Mărincean, pe rețeaua Facebook. Comentariul a fost însoți de capturi de conversatii care au fost prezentate drept discuții cu elevi ai CNVM ce se plâng de comportament abuzi al profesorilor.

Potrivit legii, Colegiul Național Mihai Viteazul Turda ar trebui să aibă un Consiliu de Etică și un regulament cu norme etice care să ghideze activitatea cadrelor didactice.

InfoAries.ro a solicitat conducerii liceului să comenteze acuzațiile din spațiul public și să comunice numărul sesizărilor și rezultatul cercetărilor și audierilor în cazul abaterilor de la normele de etică pentru anii 2017, 2018 și 2019.

Domnul Leonardo Mărincean nu este elev al Colegiului Național Mihai Viteazul și nu are calitatea de părinte sau tutore legal al vreunui elev din unitatea noastră, motiv pentru care nu dorim să comentăm postările publice ale acestuia”, se arată în răspunsul directoarei Alexandra Zamfir.

Potrivit conducerii liceului a exista o singură a abatere, a unui cadru didactic care a primit o decizie de sancționare cu ”observație scrisă”. Singura sancțiune a fost aplicată profesoarei Adela Stan care recomandat vizionarea opțională a filmului ”Eclipsă Totală”, cu Leonadro di Caprio, un film ce redă legătura amoroasă dintre poeții simboliști francezi Rimbaud și Verlaine. Recomandarea profesoarei a scandalizat un părinte care s-a speriat că fiul lui poate fi transformat în homosexual iar profesoarea a fost sancționată. Singura abatere de la normele de etică, descoperită la CNMV s-a transformat în final într-un scandal național după ce oameni de cultură au catalogat sancțiunea drept prostească și abuzivă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.