Condamnat pentru tentativă de omor. Turdeanul ce şi-a bătut soţia în faţa Poliţiei a primit 8 ani de puşcărie

Condamnat pentru tentativă de omor. Turdeanul ce şi-a bătut soţia în faţa Poliţiei a primit 8 ani de puşcărie

by februarie 27, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

S-au apărat de soţii violenţi folosind ordinul de protecţie

Ordinul de protecție, măsură decisă de un judecător ca o

noiembrie 5, 2014

Tribunalul Cluj a dispus condamnarea, în primă instanţă a bărbatului care în vara anului 2014 şi-a bătut soţia, în faţa poliţiei Turda.
Liviu Cristian Orosan, fostul handbalist din Turda şi-a bătut soţia în faţa poliţiştilor. Comportamentul său agresiv nu era o noutate: din 2012 soţia lui a depus 10 plângeri la Poliţie, reclamând comportamentul violent al soţului.
.
Oroşan Cristian Liviu a fost condamnat pentru tentativă de omor la 8 ani şi 4 luni de închisoare, la plata unei amenzi penale de 1066, 66 de lei. Victima a primit din partea instanţei suma de 1.689,88 lei daune materiale şi alţi 12.000 euro, sau echivalentul în lei, daune morale.

Sentinţa a fost pronunţată în 19 februarie şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Fenomenul violenţei domestice, cu femei bătute de către soţi este, potrivit serviciilor sociale, în creştere la Turda. Nu toate femeile ajung să depună plângeri la Poliţie şi chiar şi mai puţine se adresează centrelor speciale de consiliere, astfel că psihologii şi asistenţii sociali spun că e vorba de un fenomen a cărui amploare e în mare parte ascunsă.
Potrivit magistraților turdeni, în 2013 au fost înregistrate 18 cereri privind emiterea unui ordin de protecție. “Din cele 18 cereri privind emiterea ordinului de protecție, aferente anului 2013, șapte cereri au fost admise, șapte cereri au fost respinse iar în patru situații s-a depus cerere de renunțare la judecată”, se arată într-o precizare a Judecătoriei Turda.
În 2014 au fost formulate 16 cereri din care opt au fost admise, 4 cereri au fost respinse iar în două cazuri s-a depus cerere de renunțare la judecată. O altă cerere a fost anulată iar soluționarea unui dosar a fost suspendată deoarece ambele părți au cerut asta.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.