Concert centenar “Ion Rațiu”, la Turda

Concert centenar “Ion Rațiu”, la Turda by mai 11, 2017 0 comments

Violonistul Alexandru Tomescu si pianista Angela Draghicescu sustin Concertul Centenar Ion Ratiu la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda, vineri, 2 iunie 2017, incepand cu ora 19.00. Concertul este dedicat Casei Enescu din Mihaileni si are loc in cadrul evenimentului aniversar #Ratiu100 Friends and Family Weekend, organizat de Centrul Ratiu pentru Democratie la Turda si Cluj-Napoca intre 2 si 4 iunie.

Proiectul de reabilitare si revitalizare a Casei Enescu din Mihaileni si infiintarea Academiei de Muzica si Arte Vizuale „George Enescu” Mihaileni este sustinut de Fundatia Pro Patrimonio, in parteneriat cu Fundatia Remember Enescu.

Casa Enescu din Mihaileni (Botosani) este locul unde compozitorul si-a petrecut multe din vacante, muncind si compunand parti din capodoperele sale. A fost ultima sa locuinta inainte de a parasi tara in toamna anului 1946. Casa i-a apartinut mamei sale si a fost construita de parintii acesteia (se estimeaza ca in perioada 1775-1830). Cladirea nu are doar mare valoare arhitecturala specifica, dar este o expresie a arhitecturii vernaculare a primei jumatati a secolului XIX. Daca aceasta casa va disparea, o bucata puternica din memoria lui Enescu va fi pierduta.

Suntem bucurosi sa contribuim la conservarea si protejarea caminului lui Enescu – o responsabilitate de importanta majora pentru noi toti si pentru protejarea mostenirii culturale europene. Casa Enescu va deveni locul in care mari muzicieni se vor conecta cu tineri talentati, la inceputul drumului”, a precizat Nicolae Ratiu, presedintele Ratiu Family Charitable Foundation si membru fondator al Pro Patrimonio.

Academia de Muzica „George Enescu” din Mihaileni va deveni un punct de atractie important pentru comunitatea de muzicieni si iubitori de muzica clasica internationali. Va oferi rara oportunitate de a invata de la muzicieni experimentati, profesori recunoscuti la nivel international. Aici va fi pornita o comunitate de tineri talentati din toata lumea, printr-o combinatie de traininguri si cursuri intensive in frumosul si pitorescul Mihaileni, unde memoria lui Enescu este strans legata de peisaje si atmosfera rurala.

Concertul de la Turda va fi insotit de o expozitie dedicata proiectului, amenajata in foaierul Teatrului, unde se vor putea face si donatii. Biletele au fost puse in vanzare la Teatrul „Aureliu Manea” si la Cafeneaua Culturala La Papion din Turda. Pretul unui bilet este de 20 de leI.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.