Comuna Viișoara nu a primit nici un ban de la Guvern, prin Planul Național de Dezvoltare Locală

Comuna Viișoara nu a primit nici un ban de la Guvern, prin Planul Național de Dezvoltare Locală by iulie 22, 2017 0 comments

În vreme ce multe localități din județ au primit milioane de lei de prin PNDL în această luna, comuna Viișoara, deși are proiecte numeroase ce necesită susținere financiară, nu a fost luată în considerare la această alocare bugetară.

Felia cea mai mare din ”tortul PNDL” repartizată localităților din jurul Turzii a revenit comunei Ceanu Mare. Pentru aceasta, s-au alocat peste 17,6 milioane de lei, bani ce se vor întrebuința pentru amenajarea unui sistem de canalizare menajeră și a unei stații de tratare a apei, în localitatea reședință de comună (16.571.101 lei) și pentru construirea unui centru medical, de asemenea în satul Ceanu Mare.

Pe locul al doilea în top-ul ”preferaților” PNDL-ului se situează comuna Tritenii de Jos, cu aproape 13,9 milioane de lei primiți de la Guvernul Tudose. Banii, ce provin din fondurile alocate PNDL, vor folosi pentru finanțarea lucrărilor de moderrnizare a drumului județean 151 C (9.009.329 lei), pe o distanță de 10 kilometri, din Tritenii de Jos până la limita cu județul Mureș. Cu alți 4,9 milioane de lei se va finanța construirea unei rețele de canalizare în satul Pădureni.

La Călărași au ajuns aproape 6 milioane și jumătate de lei din banii guvernamentali. Suma se va cheltui pentru modernizarea, pe o lungime de 5 km, a drumului comunal Călărași – Călărași Gară. Deși repartizată Consiliului Județean Cluj, suma de 1, 375 milioane de lei se va întrebuința pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a 10 km de drum din șoseaua Turda – Bogata – Călărași.

Pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă din comuna Moldovenești, s-au alocat aproximativ 7,6 milioane de lei. Din această sumă se va plăti și contravaloarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă în satele Podeni și Stejeriș.

La Tureni, modernizarea drumurilor din localitățile comunei va continua grație celor aproape 5,7 milioane de lei, bani alocați în acest scop din fondurile puse de guvern la dispoziția PNDL.

Pentru construirea unui dispensar uman în comuna Petreștii de Jos s-au alocat aproape 1,3 milioane de lei. ”Cenușăresele” acțiunii de repartizare a banilor din fondurile PNDL s-au dovedit, pentru microregiunea Turda – Câmpia Turzii, autoritățile din comunele Mihai Viteazu și Săndulești. Dacă ultima comună, în ordinea enumerării, a primit 550 de mii de lei, pentru extinderea și modernizarea sediului primăriei din Săndulești, respectiv pentru reabilitarea rețelei comunale de iluminat public, pentru Mihai Viteazu s-au găsit în ”pușculița” PNDL abia ceva mai mult de 210 mii de lei, bani destinați reabilitării, eficientizării și extinderii rețelei de iluminat public. Comuna Viișoara nu a primit niciun ban.

În total, pentru Câmpia Turzii și pentru cele zece comune învecinate cu acest oraș sau cu Turda, s-au alocat peste 68 de milioane de lei, pentru finanțarea unor investiții incluse în PNDL.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.