Computer tomograf și bucătărie renovată la spitalul din Turda

Computer tomograf și bucătărie renovată la spitalul din Turda by ianuarie 25, 2017 0 comments

Prin efortul bugetului local (în cazul bucătăriei renovate) și prin sprijinul societății Prival Ecologic Servis SA Turda (în cazul computerului tomograf), spitalul Municipal Turda a intrat în noul an cu îmbunătățiri substanțiale. La inaugurarea obiectivelor de investiții au participat primarul Cristian Matei, managerul spitalului Ovidiu Stănilă și consilieri locali.

În privința bucătăriei renovate, primarul Cristian Matei a declarat:

“Spitalul Municipal are acum cea mai modernă bucătărie dintre toate spitalele de stat ale județului! Consiliul Local a alocat sumele necesare pentru modernizarea și aducerea la standarde europene a blocului alimentar. Acesta se afla într-o stare deplorabilă, așa cum puteți observa în imaginile de mai jos. Am considerat imperios necesară această investiție și am făcut toate demersurile pentru ca acest loc să arate așa cum arată azi!”

Acesta a mai precizat că modernizarea Spitalului va continua cu realizarea unui proiect de mai multe milioane de euro:

”A fost achizițioantă pe SEAP o companie de consultanță care va realiza un studiu de prefezabilitate în ceea ce privește moderinzarea și transformarea spitalului din Turda. Este vorba despre un proiect amplu care presupune câteva milioane de euro. De asemenea, pe proiect european dorim să rezolvăm problema CPU (Compartimentul de Primiri Ugențe n.n.) și avem în intenție să rezolvăm și problema ambulanțieră, în momentul de față sunt doar 2 ambulanțe la Turda.”

Computerul Tomograf a ajuns la Turda în anul 2015, cu sprijinul omului de afaceri Camillo Torta, președintele Asociației Intreprinderilor Italiene Cluj și asociat al societății Prival Ecologic Servis SA Turda.

Aparatul de la Turda are următoarele specificații:Tomografo Hispeed G.E., model CT HISPEED NX I, producător GE MEDICAL SYSTEMS, cod TACGEOEN

”Este un pas foarte important pentru comunitatea locală, pentru pacienții din Turda și zonele limitrofe, în sfârșit se inaugurează în sistemul sanitar de stat din Turda primul Computer Tomograf.”, a transmis managerul Spitalului Municipal Turda, Ovidiu Stănilă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.