Complexul piscicol Trei Lacuri în carantină.Boala depistată se transmite rar la om

Complexul piscicol Trei Lacuri în carantină.Boala depistată se transmite rar la om

Complexul piscicol Trei Lacuri în carantină.Boala depistată se transmite rar la om

by iunie 24, 2015 0 comments

Complexul de pescuit Trei Lacuri din Câmpia Turzii a intrat în carantină după ce buletinele de analiză au confirmat existanța furunculozei, o boală septicemică ce afectează peștii, în special păstrăvii. Primaria Municipiului Campia Turzii va aduce la cunostinta faptul ca in urma prelevarilor de probe din lacurile Complexului de Agrement LA TREI LACURI, situat la iesire din municipiul Campia Turzii spre Luna si in conformitate du buletinul de analiza emis de catre Laboratorul Sanitar veterinar pentru Siguranta Alimentelor Cluj, a fost depistata boala numita furunuloză la crap. Odata cu buletinul de analiza a fost eliberat si un protocol de combatere a bolii, care prevede un tratament cu antibiotice. Astfel, pentru punerea in aplicare a acestui tratament se impune instaurarea unei stări de carantină începând cu 23 iunie 2015, pe o durată de 45 de zile, precizează un comunicat la municipalității. Pe durata aplicării tratamentului, pescuitul e interzis.

Boala se transmite extrem de rar la om

Furunculoza peștilor se recunoaște după simptomele externe, dar mai ales cele interne. Boala produce hemoragii interne și externe, ulcere, peteșii pe solzii și pielea peștilor, necroze ale rincihilor splinei și ficatului, la baza înotătoarei pectorale și distrugerea membranelor interadiale ale tuturor înotătoarelor. Uneori manifestările externe ale bolii pot lipsit.În formele subacută și cronică se pot constata înot leneș, lateral, refuz al hranei și dispariția ochilor.
Boala nu se manifestă de regulă la om, deoarece bacteria care o produce își oprește dezvoltin formele subacuta si cronica – inot lenes, decubit lateral, refuz al hranei si disparitia ochilorarea la temperatura de 37 de grade ori într-un mediu salin (6,5% clorurăde sodiu). Cu toate acestea jurnalale de specialitate în microbiologie au identificat germenul purtat în tractul gastro-intestinal la om și au constat existența unor îmbolnăviri la om caracterizate mai ales prin tulburări gastro-intestinale.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.