Compania de Apă: Transparență totală în convocarea şedinței Adunării Generale a Acționarilor

Compania de Apă: Transparență totală în convocarea şedinței  Adunării Generale a Acționarilor by martie 25, 2016 0 comments

 

Compania de Apă Arieș a anunțat astăzi anularea Adunării Generale a Acționarilor, programată pentru data de 30 martie. Inițial, Compania de Apă a convocat ședința AGA, respectând procedura din legislația comercială. Administrația locală din Turda a criticat ulterior Compania de Apă pentru faptul că nu a anunțat direct convocarea Adunării Generale a Acționarilor și pe adresa municipalității.

IMG_4231În urma unei dispute instituționale între CAA și Primărie, municipalitatea din Turda a obținut acordul Consiliului Local prin care reprezentantul municipiului Turda va vota împotriva punctelor incluse pe ordinea de zi a AGA din 30 martie, puncte  printre care se aflau și rapoartele de descărcare de gestiune și bugetul de venituri și cheltuieli.

La rândul său, Consiliul Local din Câmpia Turzii a aprobat astăzi la inițiativa liberalilor conduși de Dorin Lojigan, o hotărâre similara cu cea de la Turda, prin care Mariana Lazăr, reprezentantul în AGA e mandatată să voteze împotriva punctelor de pe ordinea de zi a ședinței din 30 martie.

Compania de Apă a anunțat amânarea AGA pentru o deplină transparență

Conducerea operatorului public de apă a anunțat anularea convocării AGA din data de 30 martie și a explicat printr-un comunicat de presă că motivul principal e acela că dorește să nu existe dubii cu privire la transparența de care dă dovadă în raport cu acționarii săi.

Măsura a fost numită drept o lașitate de către Dorin Lojigan, viceprimarul din Câmpia Turzii. Acesta l-a criticat pe Petre Pop cu privire la faptul că, în ședința ordinară a Consiliului Local de ieri, nu a recunoscut faptul că e președintele Consiliului de Administrație la Compania de Apă. ”Vom vedea care e situația, dacă convocarea unei AGA poate fi anulată. E foarte ciudat că ieri dl Pop dădea asigurări că materialele din ședința AGA există și au fost trimise municipalităților iar astăzi semnează că siutațiile financiare vor fi aprobate în aprilie”, a mai comentat Lojigan.

Comunicat de presă

Transparență totală în procedura de convocare şi organizare a ședinței

Adunării Generale a Acționarilor

În data de 24.03.2016 a avut loc ședința Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Arieș S.A. Redăm mai jos textul integral al Hotărârii nr.1 din 24.03.2016:

Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Arieş S.A., în şedinta legal convocată din data de 24.03.2016, în prezenţa a 8 membrii şedinţa fiind statutară, având în vedere:

  • Decizia Consiliului de Administrație luată în şedința din 04.02.2016 de a convoca Adunarea Generala a Acționarilor;

  • Convocatorul Adunării Generale a Acționarilor publicat în Monitorul oficial nr. 754/22.02.2016 şi un ziar local;

  • H.C.L. nr. 49/22.03.2016 a Consiliului Local al Municipiului Turda privind aprobarea mandatului special acordat reprezentantului Municipiului Turda în Adunarea Generală a Acționarilor;

  • Exprimarea unor rezerve cu privire la convocarea Adunării Generale fără respectarea condițiilor prevăzute de lege concretizate în cazul acționarului Municipiul Turda prin mandatarea reprezentantului în Adunarea Generală de a vota ,,împotrivă” la toate punctele de pe ordinea de zi;

consideră că trebuie să asigure o transparență totală a procedurii de convocare şi organizare a sedinței Adunării Generale a Acționarilor.

Pentru asigurarea condițiilor de convocare şi desfăşurare a şedinței în conformitate cu prevederile legale și statutare, nu în ultimul rând, pentru a evita o posibilă situație de dezacord şi un vot negativ din partea acționarilor societății în Adunarea Generală a Acționarilor, mai ales în considerarea importanței accesării fondurilor europene care ar fi periclitată în situația nedepunerii situațiilor financiare în termenul prevăzut de lege,

Cu votul unanim al celor prezenți,

HOTĂRĂŞTE:

  1. Aprobă revocarea convocării Adunării Generale a Acționarilor publicat în Monitorul Oficial nr. 754/22.02.2016.

  2. După aprobarea situațiilor financiare de către Consiliul de Administratie în luna aprilie a.c., se va aproba convocarea Adunării Generale a Acționarilor în cursul lunii mai a.c. înainte de expirarea termenului legal de depunere a situațiilor financiare acționarii urmând a fi informați cu privire la materialele de şedință.

  3. Prezenta hotărâre se comunică tuturor acționarilor și se publică în ziarele locale.

Președinte al Consiliului de Administrație

Petre Pop

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.