Compania de Apă Arieș e ineficientă, potrivit modelului enunțat de Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice

Compania de Apă Arieș e ineficientă, potrivit modelului enunțat de Florin Câțu, ministrul  Finanțelor Publice by ianuarie 27, 2020 0 comments

Companiile publice cu cheltuieli de exploatare de peste 60% nu sunt viabile, a concluzionat Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice, într-o intervenție la Digi Tv care a avut loc în 27 ianuarie 2020.

Florin Câțu a vorbit despre modelul companiilor publice care își încarcă cheltuielile pe seama eficienței, investițiilor și a bugetelor locale. Ministrul a mai promis verificarea companiilor publice, inclusiv privind respecarea OUG109.

Compania de Apă Arieș condusă de ginerele primarului Turzii e ineficientă potrivit modelului  ministrului Finanțelor Publice

Compania de Apă Arieș condusă de ginerele primarului Turzii e ineficientă potrivit modelului ministrului Finanțelor Publice

Nu este normal pentru nicio companie să aibă cheltuielile de exploatare peste 60%. Și când lucram în companii private un obiectiv anual era acela, costul împărțit la venit care să fie sub 50%”, a apreciat ministrul liberal al Finanțelor Publice, într-o intervenție la DIGI TV. Intervenția ministrului a fost privitoare la companiile publice din București unde care consumă peste 70% din fonduri pe salarii. În intervenția sa de la DIGI TV, ministrul Florin Câțu a fost și mai drastic: companiile publice cu peste 50% cheltuieli pe salarii nu sunt eficiente.

Compania de Apă Arieș: 52% cheltuieli cu salariile.

Ultimul exercițiu financiar, disponibil pe site-ul Companiei de Apă Arieș, condusă de ginerele primarului Turzii arată că operatorul public nu se încadrează în modelul de eficiență enunțat de ministrul finanțelor publice. CAA are venituri de 25,1 milioane lei, cheltuieli total de 24,1 milioane.  Din acestea,  14,2 milioane reprezintă cheltuielile cu salariile. Practic 52 din totalul veniturilor merg pe salarii iar salariile reprezintă 58% din totalul cheltuielilor.

   Din cele 24,1 milioane lei,  Compania de Apă mai plătește circa 9370 cu bunurile și serviciile și circa 170.000 de lei pentru publicitatea la apă.

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.