Compania de Apă acuzată că încalcă regimul de protecție a surselor de apă

Compania de Apă acuzată că încalcă regimul de protecție a surselor de apă

Compania de Apă acuzată că încalcă regimul de protecție a surselor de apă

by noiembrie 30, 2020 0 comments

Compania de Apă este acuzată că încalcă regimul de protecție a surselor de apă prin faptul că a permis o organizare de șantier în imediata apropiere a unor puțuri, pe strada Bogata. 

Informația nu a fost confirmată oficial de operatorul de apă care a refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

Surse din cadrul Companiei de Apă spun însă că organizarea de șantier are aprobările necesare iar regimul de protecție a surselor de apă nu a fost încălcat.

Potrivit legii, puțurile ar trebui să aibă o zonă de protecție sanitară de 10 metri circular, în condițiile în care e vorba de foraje de adâncime. ”Am văzut că se plimbă pe acolo cu tot felul de utilaje și depozitat tot felul de materiale lângă un puț”, spune un turdean care a trimis fotografii cu organizarea de șantier din incinta Companiei de Apă Arieș, de pe strada Bogata.

Legea prevede zone de protecție pentru a preveni contaminarea surselor de apă și în cazul activităților industriale sau de servicii în care se lucrează cu gudroane, petrol și reziduri de petrol, uleiuri și combustibili lichizi.

 

CAA a refuzat să explice oficial dacă regimul de proecție a surselor de apă este încălcat, surse din cadrul operatorului de apă explică că organizarea de șantier are aprobare. Șantierul este făcut tocmai pentru reabilitarea surselor de apă prin proiectul de investiții european.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.