Compania de Apă a finalizat montarea contoarelor cu citire la distanţă

Compania de Apă a finalizat montarea contoarelor cu citire la distanţă by iunie 9, 2016 0 comments

Contractul „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță” a fost încheiat la data de 17.06.2015 cu firma S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L.

Investiţia, realizată în proporţie de 100%, a avut ca obiectiv principal înlocuirea contoarelor existente cu contoare cu citire la distanţă. De asemenea, contractul a vizat şi livrarea unor terminale de mână cu acumulator pentru citirea contoarelor, software-ului complet şi hardware-ului aferent pentru sistemul de citire al contoarelor, un sistem de management al datelor primite de la contoare, precum şi instalarea, punerea în funcţiune, testarea, întreţinerea şi instruirea personalului.

Beneficiarii direcți ai contractului sunt agenţii economici, asociaţiile de proprietari şi gospodăriile individuale (utilizatorii casnici) din locațiile incluse în contract, respectiv: municipiile Turda și Câmpia Turzii şi comunele/satele: Mihai Viteazu, Corneşti, Cheia, Bogata, Sănduleşti, Copăceni, Luna, Viişoara, Urca și Gligoreşti.

Montarea a unui număr de 16 667 contoare a fost realizată în etape, conform unui grafic de montaj prestabilit care a cuprins mai multe vizite a zonelor în care au fost montate contoare în vederea monitorizării tututor abonaţilor. De asemenea, pe tot parcursul derulării contractului clienţii au fost anunţaţi, din timp, despre întreruperile de furnizare a apei potabile cauzată de lucrările de montare a contoarelor cu citire la distanță, în mass media, reţele de socializare dar şi prin distribuirea de flyere.

Printre avantajele montării contoarelor cu citire la distanţă se numără creșterea capacității de întreținere a infrastructurii de apă aflată în gestiunea companiei dar şi faptul că utilizatorii nu vor mai fi deranjați pentru “citirea contoarelor de apă” și vor avea acces în timp real la informații legate de consumul de apă.

Reamintim faptul că acest contract este parte componentă a proiectului „Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda”, demarat de către C.A.A. din economiile realizate în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda–Câmpia Turzii” aferent perioadei 2007-2013.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.