Comercianții turdeni riscă să piardă bani din cauza funcționarilor din Primărie

Comercianții turdeni riscă să piardă bani din cauza  funcționarilor din Primărie by februarie 14, 2017 0 comments

Administrația locală a fost criticată astăzi de către comercianții din Turda care doresc să închirieze teren pentru amplasarea teraselor stradale. Criticile au fost îndreptate atât către executivul condus de primarul Cristian Matei cât și către Comisia de Urbanism a Consiliului Local, condusă de consilierul local Ovidiu Micu.

Patronii din Turda spun că vor pierde o facilitate fiscală aprobată de Consiliul Local, din cauza ineficienței funcționarilor Primăriei și a consilierilor din Comisia de Urbanism.

Comercianții din Turda spun că riscă să piardă o facilitate fiscală pe care chiar Consiliul Local a aprobat-o la finalul anului 2016.

Potrivit HCL 335 din decembrie 2016 privind stabilirea chiriei pentru spațiile și terenurile cu altă destinație decât cea de locuință, cei care ar fi plătit integral taxa de închiriere pe 2017 pentru terenurile cu destinația de terasă ar fi urmat să beneficieze de reduceri de până la 20% din suma inițială. Termenul limită de plată în avans al chiriei este 15 februarie. Administrația locală nu a reușit până astăzi să completeze contractele de închiriere, astfel că serviciul impozite și taxe nu au putu face impunerile fiscale. ”Am fost în Primăriei, toți erau plecați. Cred că erau ocupați cu Valentine`s”, a declarat unul din comercianții turdeni. Dacă nu vor semna contractele pentru anul 2017 până mâine și nu vor putea achita integral suma, comercianții din Turda vor pierde o facilitate fiscală pe care chiar Consiliul Local a acordat-o.

Pentru a face rost de bani la buget, administrația locală din Turda a recurs și la un artificiu criticat de asemenea de patroni: va taxa terasele pentru toate cele 12 luni ale anului, deși ele sunt funcționale doar jumătate de an. ”Aș înțelege să taxeze câțiva metri pătrați, dacă amenajăm afară locuri pentru fumat. Să iei bani de chirie pe tot anul câtă vreme terasele funcționează maximum șase luni e totuși un abuz”, a comentat un patron turdean.

Patronii l-au criticat și pe consilierul Ovidiu Micu (ALDE) și Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Potrivit patronilor turdeni, comisia de specialitate nu a întocmit o listă clară a documentelor necesare în dosarele prin care se cerea închirierea. ”Ne-am trezit că vor studii de oportunitate și documentații de tipul imagine arhitecturală. Ce studiu de oportunitate super-elaborat poți face când tu ai un bar sau un restaurant cu 20 de mese? Nu e problemă să întocmești documentații de imagine arhitecturală, trebuie totuși ca lista cu documentele cerute să fie anunțată din timp. Lor le vin idei pe parcurs”, a mai comentat un solicitant.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.