Comemorarea Eroilor Revoluției. Turda este de astăzi oraș-martir

Comemorarea Eroilor Revoluției. Turda este de astăzi oraș-martir by decembrie 22, 2015 0 comments

Autoritățile locale, revoluționari și locuitori din Turda i- au comemorat astăzi pe morții din Revoluția din decembrie 1989. La eveniment au participat senatorul Alexandru Cordoș, deputatul Mircea Irimie, consilierul județean Cristian Matei, viceprimarul Lucian Nemeș, reprezentanți ai instituțiilor locale, cadre militare și turdeni.
Comemorarea morților în Revoluție a coincis cu votarea de către Camera Deputaților a Legii 766 din 2015 prin care Turda a primit, marți, 22 decembrie, titulatura de oraș-martir. Proiectul de lege a fost inițiat de către deputatul turdean Mircea Irimie la cererea revoluționarilor.Irimie a mobilizat 13 deputati și senatori: Cupşa Ioan, Urcan Ionaş-Florin (PNL), și 11 parlamentari ALDE, Ioan Moldovan, Cătăniciu Steluţa-Gustica, Cioată Cezar, Cupă Ion, Drăguşanu Vasile-Cătălin, Dumitru Georgică, Galan Constantin, Negruţ Cornelia, Tănăsescu Claudiu-Andrei, Tocuţ Dan-Laurenţiu.
Proiectul de lege a fost susținut în Senat și de către senatorul Alexandru Cordoș.
Mircea Irimie și Alexandru Cordoș anunțau în februarie 2015 elaborarea proiectului de lege privind acordarea titlului de oraș martir pentru Turda. InfoArieș preciza atunci că acordarea acestui titlu e controversată în condițiile în care raportul procurorului militar indica că la Turda, morții de la Revoluție sunt din cauza unor accidente sau datorită unor întâmplări nefaste. Printre martirii de la Turda se numără un localnic împuşcat când îşi scutura faţa de masă, un adolescent ce privea pe geamul de la pod, un muncitor în drum spre Cluj

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.