Colind caritabil la Salină și în centrul Turzii

Colind caritabil  la Salină și în centrul Turzii by decembrie 12, 2015 0 comments

Salina Turda a primit astăzi un grup de colindători care au organizat un turneu de promovare a tradițiilor, cu un scop caritabil: banii adunați vor fi donați copiilor din Africa.
Elevii Școlii Gimnaziale din Iara au început să își organizeze turneul de colindat încă din luna noiembrie. Cei 15 copii sunt implicați în secțiunea de promovare a datinilor de Crăciun din cadrului proiectului internațional Porți VerI, lansat de către Asociația de Tineret din Szeged (Ungaria) și care cuprinde şcoli din Europa Centrală şi de Est. Elevii sunt implicați în activități de voluntariat și în acțiuni caritabile prin intermediul a două secțiuni, dintre care una e dedicată promovării tradițiilor. Participanții sunt provocați să organizeze activități caritabile iar banii sunt folosiți pentru sprijinirea copiilor din Africa, pentru a merge la școală.
Este al treilea an în care elevii de clasa a VI-a, a VII-a și a VII de la Iara vor colinda săptămâni în șir la diverse instituții, biserici și obiective pentru a strânge fonduri. În anul trecut au reușit să adune circa 1000 de lei. Suma, deși nu pare mare, a fost adunată prin acțiuni ale copiilor cu vârste între 12 și 14 ani iar pe de altă parte la acest proiect participă sute de școli din Europa Centrală și de Est

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.