Colegiul Național Mihai Viteazu pe locul 5 în județ, la admiterea în licee

Colegiul Național Mihai Viteazu pe locul 5 în județ, la admiterea în licee by iulie 13, 2017 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Peste 100 de copii din alte județe vor să facă liceul în Cluj

Joi, 06 iulie 2017, conform calendarului Admiterii 2017 în învăţământul

iulie 7, 2017

Colegiul Național Mihai Viteazu s-a clasat pe locul 5 în ceea ce privește media de admitere la licee, în 2017 în județul Cluj. Liceul turdean, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9.51 la secția mate-info, este la egalitate cu Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej iar ambele unități școlare au fost devansate de Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj unde cea mai mică medie de admitere a fost 9.52.

În topul liceelor din zonă urmează Coelgiul Pavel Dan din Câmpia Turzii cu cea mai mică notă de admitere de 8.58 și Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, cu cea mai mică notă la admitere de 8.11. La Colegiul Tehic Victor Ungureanu s-a intrat cu nota 6.61, la Liceul Toretic Josika Miklos cu 5,76 iar la celelalte licee, Colegiul Tehnic Dr.Ioan Rațiu, Colegiul Tehnic și Colegiul Emil Negruțiu s-a intrat cu notele 5.65, 5.42 și 5.04.

Statisticile arată că în cazul liceelor de top concurența este în creștere iar cea mai mică medie de admitere urcă, de la un la altul, în timp ce în cazul liceelor tehnologice media de admitere este în scădere. Diferențele dintre notele de admitere, de la un la altul nu sunt spectaculoase dar arată o tendință de accentuare a polarizării în învățământul liceal.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.