Clujul verificat și amendat pentru articol pirotehnice

Clujul verificat și amendat pentru articol pirotehnice by decembrie 23, 2016 0 comments

Polițiștii din Prahova, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au ridicat 5,2 tone de articole pirotehnice, în urma efectuării,joi, a 29 de percheziții în București și în 10 județe, printre care și județul Cluj, la persoane bănuite de contrabandă cu materiale pirotehnice.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din București și din județele Constanța, Bihor, Cluj, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sibiu și Vaslui.

Persoanele în cauză sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și contrabandă calificată, menționează comunicatul IGPR.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada noiembrie — decembrie a.c., mai multe persoane ar fi importat, fără îndeplinirea obligațiilor legale, materiale pirotehnice din categoriile F1 — F4, pe care le-ar fi comercializat unor în țară, în scopul revânzării.

În urma acțiunilor, au fost depistate aproape 5,2 tone de articole pirotehnice, care au fost indisponibilizate, fiind depuse într-un depozit autorizat. De asemenea, polițiștii au mai ridicat în vederea cercetărilor și 4.800 de lei si 330 de euro.

Totodată, potrivit sursei citate, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, două dintre persoanele depistate fiind reținute de polițiști. Acestea au fost introduse în arestul I.J.P. Prahova, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și operațiuni cu articole pirotehnice fără drept. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploiești.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.