Clujenii vor locuri de muncă stabile, nu bani mai mulţi

Clujenii vor locuri de muncă stabile, nu bani mai mulţi by aprilie 28, 2016 0 comments

Sub 30% dintre clujeni părăsesc un loc de muncă pentru un salar mai mic, cei mai mulţi îşi doresc un loc de muncă stabil. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Târgul de Cariere, un eveniment desfăşurat în 7 oraşe din România, printre care şi Clujul.

Aproximativ jumătate dintre tinerii care își caută un loc de muncă afirmă că au părăsit jobul anterior pentru că au găsit o oportunitate mai bună în altă firmă, în timp ce o treime dintre respondenți susțin că au luat decizia de a pleca din companie pentru că obțineau un salariu prea mic. Al treilea motiv pentru care salariații își părăsesc jobul e faptul că simt că nu sunt apreciați pentru activitatea lor. Alte aspecte care îi determină pe angajați să demisioneze sunt reprezentate de problemele financiare cu care se confruntă compania, relația defectuoasă cu șeful direct ori cu colegii sau domeniul jobului, care nu corespunde pregătirii lor.

Rezultatele reies din studiul realizat la ediția de primăvară a Târgului de Cariere (TdC) pe un eșantion de 1.470 candidați care au participat la eveniment în lunile martie și aprilie în 7 orașe din România și Republica Moldova: Brașov, Oradea, Iași, Chișinău, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Chișinău.

Astfel, din studiu rezultă că orădenii sunt cei mai hotărâți să părăsească o companie atunci când găsesc noi oportunități profesionale – 56,38% – față de brașoveni, care au dat acest răspuns în procent de 46,98%, sibieni-45,22%, clujeni-44% și ieșeni-42,67%.

Cercetarea realizată în rândul candidaților de la Târgul de Cariere mai arată că angajații simt în continuare nevoia de siguranță la locul de muncă. La nivel național, peste 70% dintre respondenți afirmă că siguranța locului de muncă este foarte importantă. Procentele cele mai ridicate, de peste 70%, s-au înregistrat în Oradea, Brașov, Sibiu, Mureș și Cluj, în timp ce procente mai mici au fost în Iași (57%) dar și în rândul candidaților care au participat la Târgul de Cariere în IT din Cluj (65 %).

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.