Cine l-a ”executat” pe Mircea Irimie

Cine l-a ”executat” pe Mircea Irimie

Cine l-a ”executat” pe Mircea Irimie

by octombrie 26, 2016 0 comments

Deputatul turdean Mircea Irimie a pierdut competiția internă din partid pentru locul I pe listele pentru Camera Deputaților, în favoarea deputatei Steluța Cătăniciu. Mircea Irimie a declarat pentru InfoAries.ro că a făcut un pas în lateral, în urma unor discuții cu cei doi co-președinți ALDE, Daniel Constantin și Tăriceanu. ”Voi rămâne în rezerva de cadre a partidului”, a mai precizat Irimie care ținut să sublinieze că nu e afectat de această schimbare dar și că decizia e una acceptată de comun acord cu conducerea centrală ALDE.

Înlocuirea deputatului turdean, ce deține funcția de co-președinte ALDE Cluj dar și cea de vicepreședinte la nivel național nu este însă un balet politic, așa cum vrea Irimie să credem. Înlocuirea lui Irimie s-a decis la Cluj și București iar motivațiile țin de interesele financiare și discursul politic al susținătorilor lui Tăriceanu.

Decizia înlocuirii lui Irimie, considerat inițial favorit, a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute, în Biroul Politic Județean.  Eforturile de înlocuire au luat însă amploare la sfârșitul verii.

Compus la paritate 20/20 din membri PC și PLR, forul județean de conducere- Biroul Permanent Județean- a decis cu 23 de voturi nominalizarea Steluței Cătăniciu pe locul I la Camera Deputaților, singurul loc considerat eligibil la Cluj. Irimie a obținut 5 voturi iar trei voturi au fost anulate. La întîlnire au lipsit membri ai aripii conservatoarea, dar chiar și cu prezența acestora, deputatul turdean ar fi obținut doar 13 voturi. Practic Irimie nu a fost votat nici de către aripa PC, de unde el provine.

Decizia BPJ a fost validată luni de conducerea centrală a partidului.

În mod ironic, Irimie a pierdut bătălia din cauză că a fost prea harnic și din cauză că a adoptat o poziție mai moderată și nu a aderat in totalitate la discursul anti-DNA al lui Tăriceanu.

Statutul ALDE spune ca organizațiile care au avut scor peste medie la locale iau decizia in forurile statutare la nivel de județ și centrul doar semnează listele.

Potrivit unor surse din cadrul ALDE Cluj, înlocuirea lui Irimie s-ar fi datorat faptului că acesta ”deși e muncitor, nu are calibrul politic al lui Cătăniciu”.

Adevărul e că trecerea lui Irimie în ”rezerva de cadre” a partidului se datorează mai ales faptului că deputatul turdean a refuzat să se alinieze trup și suflet discursului anti-DNA al lui Călin Popescu Tăriceanu. În timp ce Irimie spunea la Turda, cu o jumătate de gură că ”DNA trebuie să-și facă treaba”, la București, Steluța Cătăniciu vorbea despre DNA ca fiind o instituție stalinistă.

Dealtfel, Cătăniciu este și prim-vipreședinte al partidului, mai apropiată decât Mircea Irimie de cercurile PLR-iste ale lui Tăriceaniu. Cu probleme la ANI, după o decizie ce a găsit-o incompatibilă, Cătăniciu s-a învârtit într-un cerc al susținătorilor lui Tăriceanu ce au sau au avut, la rândul lor, probleme cu justiția.

Senatorul Daniel Barbu, cel care aprecia recent că meseria de politician e la fel de riscantă ca a militarilor din Afganistan, care e președintele executiv al partidului îi datoreaza lui Tăriceanu circa 45.000 de lei.

Senatorul Nicolae Nasta, secretarul general al partidului și președinte la Ilfov a fost asociat cu un personaj care a fost acuzat că a construit un circuit evazionist de 15 firme prin intermdiul cărora au fost spălate 8,4 milioane de euro.

Grațiela Gavrilescu, fost ministru, supranumită de presă ”rechinul Apelor Române”, care a rămas în memoria opiniei publice drept ministrul ce a semnat un ordin pentru strămutarea unui cuib de berze, este un alt lider ALDE despre care presa a scris că a fost conectată la afaceri dubioase. A fost suspectată de presa din Prahova de intermedierea unor afaceri onerose la Spitalul Județean Ploiești și direcționarea unor contracte către firma surorii sale.

Eugen Durbacă, fost președinte al CJ Galați, senator și vicepreședinte ALDE a avut o condamnare în 1992 la Judecătoria Galați. Ulterior, dosarul său a dispărut în drum spre Tribunalul București iar Durbacă s-a ales cu cazierul albit.

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, este vizat de DNA în trei dosare. Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE are la rândul său probleme cu justiția.

Este firesc ca cei din nucleul dur al conducerii ALDE să manifeste o simpatie mai mare pentru Steluța Cătăniciu cu un discurs politic anti DNA, decât pentru Irimie, ”rătăcitul de la Cluj”, ce s-a străduit un mandat întreg să valideze meseria de nutriționist.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.