Cetățenii Suverani au apărut la Turda și Câmpia Turzii. Primarul Lojigan: ”Cred că trimit cererile lor, Guvernului”

Cetățenii Suverani au apărut la Turda și Câmpia Turzii. Primarul Lojigan: ”Cred că trimit cererile lor, Guvernului” by februarie 28, 2018 1 comment

Un tânăr protesta, în primăvara anului trecut, în faţa Primăriei Codlea pentru că nu i se eliberează certificatul medical de născut viu. În baza acestui document, Mihai Poenar dorea să i se elibereze o carte de identitate fără CNP, pentru că astfel să nu mai fie urmărit de statul român.

De anul trecut, povestea cetățenilor suverani s-a extins în România. În februarie 2018 a ajuns și la Turda și Câmpia Turzii.

Am mers la Primaria Municipiului Turda, sa incep demersul de a ma declara INDIVID SUVERAN, Ființă Umană Nascută Vie”, scria turdeanul Negru Stelian, pe pagina sa de Facebook.

Stelian Negru a precizat că a fost la un pas de primirea certificatului. ” M-au rugat d-na arhivar și cea de la registratură să aștept să decidă primarul, deoarece lui i-am adresat cererea. Eu l-am vazut cu ochii mei certificatul, apucase d-na arhivar să-l scoata din arhiva. În ultimul moment a sunat o d-na de la Evidența Populației, de mai sus de catedrală. Încă sunt în termenul de răspuns de la Primărie”, a declarat Stelian Negru.

La Câmpia Turzii, primarul Dorin Lojigan s-a trezit și el cu ”cetățeni suverani”. ”Am patru cazuri, patru cetățeni care cer acel certificat de născut viu. Habar nu am ce răspuns să le dau. Cred că voi trimite cererile lor, Guvernului”, a spus primarul. Lojigan s-a arătat îngrijorat de faptul că numărul solicitărilor va crește.

Certificatul de născut viu este documentul completat de către medicul care a asistat la nașterea unui copil. Certificatul medical constatator al naşterii, atât pentru copilul născut viu, cât şi pentru copilul născut mort, se întocmeşte în termen de 24 de ore de la naştere. În baza lui se face înscrierea în registrul special de la starea civilă și se completează certificatul de naștere. Fiind un document premergător înregistrării nașterii în registrele de stare civilă, adepții curetului ”Suveran” spun că este și singurul document de identitate de care are nevoie o persoană. Fiind anterior unei înregistrări oficiale în Starea Civilă, ”Suveranii” spun că folosirea exclusivă a certificatului de născut viu îl face pe individ liber de controlul direct al Statului.

Mișcarea Cetățenilor Suverani, nebunie ori începutul unei mișcări sociale de masă?

Mișcarea cetățenilor suverani s-a născut în spațiul anglo-saxon iar grupurile constituite adună împreună anarhiști, contestari ai legislației sau taxelor impuse de stat ori chiar promotori ai schemelor financiare de tip Caritas. În general sunt persoane care contestă dreptul statului de a impune legi. Potrivit ”cetățenilor suverani”, omul e o ființă născută vie și pe cale de consecință trebuie să se supună doar legilor naturale. Mișcarea are la bază ideologia freeman-of-the-land întâlnită în spațiul anglo-saxon care invocă faptul că oamenii pot să fie sub incidența unei legi doar dacă acceptă ei înșiși acea lege. În România, teoria a devenit mai simplă. Cetățenii Suverani spun că eliberarea certificatului de naștere și atribuirea unui CNP se face în cazul unui nou născut fără consimțământul acestuia. Pe cale de consecință, la maturiate omul poate renunța la calitatea de persoană supusă automat autorității Statului. Cetățenii suverani cer eliberarea unui certificat constatator de născut viu și atribuirea unui cod comercial valabil internațional. Potrivit cetățenilor suverani, persoanele fizice inregistrate la starea civilă ca nou născuțp sunt înregistrate în mod abuziv și drept urmare pot să renunțe la acest statut.

Ideea cetățenilor suverani este aceea că în calitatea lor de ființe născute vii nu sunt subiecții de drept al vreunui stat și că astfel pot respinge legile sau taxele nejustificate. În același timp, susținătorii mișcării spun că drepturile lor fundamentale trebuie asigurate în baza Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Întreaga poveste e desigur brodată cu teorii ale conspirației astfel că pe lista celor care au acest certificat de născut viu sunt trecute persoane importante. Mugur Isărescu ori Ion Țiriac ar fi printre persoanele care ar fi renunțat  la statutul de persoană în favoarea celui de ”ființă vie născută viu”.

În Statele Unite ale Amercii, mișcarea cetățenilor suverani a fost listată în categoria terorismului intern.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. Robert
  #1 Robert 6 martie, 2018, 07:51

  Salutare. Discutiile de mai sus privind suveranitate este foarte adevarata.
  Statul deja ii este frica de noi.
  Pentru ca adevarul iese la suprafata si o sa iasa pana la urma.

  Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<